אנו חיים בתקופה מרהיבה מבחינה טכנולוגית. כמעט כל דבר שבילדותנו נתפס כפנטזיה פרועה, מדע בדיוני, כיום חי וקיים למול עינינו, ועדיין, תמיד יש לאן ללכת ודרכים לשלב את הקדמה הזאת באופן אפילו יותר מוצלח בין כותלי הבית. במסגרת תערוכת "בית העתיד" המסורתית שמתרחשת אחת לשנה בבריטניה מאז שנת 1928, בה מציגים את חוד החנית של החידושים הטכנולוגיים לבית, אפשר היה למצוא כמה הצצות מגניבות למה שעשוי לחכות לכולנו מעבר לפינה.
אייפון במקום שלט? זה כזה 2011
השנה התערוכה התקיימה במקום יוצא דופן: בתוך בריכת שחייה אולימפית שרוקנה ממים ונחפרה אפילו עמוק יותר, כך שייכנסו בתוכה בית העתיד ו-300 מקומות ישיבה. בין המוצגים המעניינים שהחליטו המומחים להראות לציבור, אפשר למצוא את ה"טרנספורט פוד" של המעצב אלברטו פריאס. מדובר בעצם במיטת ביצה, או סתם רהיט הירגעות והתבודדות שמתאים לאחד או לשניים. הוא מכיל תאורות שונות, מערכת סאונד מושלמת ועוטפת המשמיעה מוזיקה והוא אף יכול לזוז בתנודות מרגיעות.
מה שיחבר אתכם בחזרה לעולם האמיתי הוא הרובוט "אולי", שמתוכנת להתיז ריחות לאוויר על פי האינפורמציה שהוא מקבל מיישומי האינטרנט של המשתמש בו. ריח תות יזכיר למשתמש שיש לו הודעת מייל חדשה, למשל, וריח לימון יציין על התראה בטוויטר.
בעתיד כבר לא נשבור את הראש בין קיר בצבע שמנת או קליפת ביצה. פשוט נמתח על הקירות מעטפת מיוחדת, שבתוכה טבועות אלפי נורות לד שקופות, שיוכלו לשנות את עיצוב הקיר על פי מצב הרוח. גם הבישול יהיה קל יותר, כך מבטיחים המומחים, עם "פסנתר דה דיטריך" - מסך מגע שהוא גם כיריים. את המסך ניתן לחלק לכמה 'להבות' שרוצים ולכוון אותן לטמפרטורות שונות. ואתם בכלל בעניין של לחמם אוכל כדאי שתכירו את המיקרוגל האלחוטי החמוד 'פגור ספוטניק'. הוא נראה כמו חללית צעצוע, קל לשימוש ולניקוי ומאפשר מבט של 360 מעלות על המזון המתבשל בו, ובכך מונע בישול יתר.
גם הנקיון עשוי להיות פשוט יותר עם 'רובו טאפ'. מעכשיו לא צריך יותר להפעיל את הרובוט המנקה המוכר באמצעות מתג – ה"רובו טאפ" מופעל בעזרת טפיפה של הרגל על הרצפה ויודע לאתר לבדו כתמים ולכלוך. גם השליטה מרחוק השתפרה פלאים, ואם היום כבר ניתן לשלוט על מכשירי החשמל כולם בעזרת האייפוד, אייפד או שלט מיוחד, לפי המומחים, בשלב הבא המכשירים בבית יקראו את התנועות שלנו ויפעלו בהתאם. הם הדגימו כיצד ניתן להסיט את הווילונות בעזרת פתיחת הזרועות באוויר, או להדליק את הקומקום בעזרת הרמת האגודל מעלה.
"בתוך מספר חודשים נראה הרבה יותר שליטה בעזרת מחוות", צופה מנחת האירוע, המומחית לגאדג'טים סוזי פרי. "מעניין לראות כמה מהר העניין הופך למציאות. מעבר לזה, אפשר למצוא בשוק לא מעט מקררים שלכל מדף בהם יש טמפרטורה שונה המתאימה למזון שונה, ואנשים מבינים שהטכנולוגיה בתוך הבית אינה איום אלא ברכה. חלק מהרעיונות אולי נראים מעט קיצוניים, אבל גם כשהציגו לראשונה את שואב האבק אנשים לא האמינו שזה יתפוס".
>> בינתיים אתם יכולים להסתפק במיטה שמתכווננת באמצעות האייפון