כשהתינוק שלנו בוכה אנחנו בעיקר מודאגים מכך שמשהו מציק לו באותו רגע, וכשהוא נרגע אנחנו נרגעים יחד איתו. אך לפי מחקר חדש, אם יבכה יותר מדי, הדבר עשוי להשפיע עליו גם בהמשך חייו. המחקר טוען, כי לתינוקות שנוהגים לבכות הרבה, יש סיכוי גבוה יותר להפוך לילדים עם בעיות התנהגות. מסקנותיו תקפות גם לתינוקות שמתקשים להירדם או מסרבים לאכול.
היפראקטיביות וקשיי קשב וריכוז
למחקר שותפים חוקרים מהאוניברסיטאות וורוויק, באזל ובוקהאם, שביקשו לדעת אם קיים קשר בין בעיות התנהגות בגיל ינקות לבין בעיות כאלו בגיל מאוחר יותר. החוקרים ניתחו 22 מחקרים שונים שנערכו בין השנים 1987 ל-2007, ובהם השתתפו 16,848 ילדים, מתוכם ל-1,935 היו הפרעות בהתנהגות בגיל ינקות. הם בחנו האם אותם תינוקות סבלו מבעיות התנהגות, ביניהן היפראקטיביות, קשיי קשב וריכוז, חרדות, דיכאון, תוקפנות, התקפי זעם, גם כשהפכו לילדים. מסקנתם הייתה, כי לתינוקות בכייניים, או כאלו שגילו קשיים להירדם או לאכול, יש סיכוי גבוה ב-40 אחוז מתינוקות אחרים לסבול מבעיות התנהגות שונות, לרבות קשיי קשב וריכוז.
לפי המחקר, ככל שהילד סובל מבעיות התנהגות רבות, כך גדל הסיכוי שיסבול מכך כשיגדל. עוד עלה מהמחקר, כי כ-20 אחוז מההורים לתינוקות מודאגים מדפוסי השינה, הבכי והתזונה שלהם.
אחת החוקרות, פרופסור דייטר וולק, ציינה כי בעיות ההתנהגות אליהם התייחסו במחקר בגיל ינקות היו חמורות בצורה קיצונית. כך, למשל, נבדקו תינוקות שבכו 3 שעות ביום ויותר גם לאחר גיל 3 חודשים, וכאלו שיש להם בעיות שינה גם לאחר גיל 8 חודשים. הפיתרון שהיא מציעה הוא להכניס את אותם תינוקות לשגרה יומית. "הוכח שזה דבר שעוזר", הוסיפה.