שנתיים לאחר שחשפנו את מעלליה של המתחזה הסדרתית לאה קראיס, שסוחרת בעשרות חתולים גוססים, השירות הווטרינרי בעיריית חיפה ומשרד החקלאות איתרו אמש 20 חתולים שהוחזקו בתנאים קשים, בכלובים קטנים בדירה חשוכה וסגורה ובה ריח חזק של הפרשת חתולים. לאחר בירור, הובהר כי מדובר באחת מדירות החתולים אותן שוכרת קראיס.

הפשיטה על דירת "החתולים" החיפאית התבצעה בעקבות פנייה שקיבל השירות הווטרינרי בחיפה על מפגע ריח של חתולים מחוץ לדלת, אך איש לא פתח את דלת הדירה. הנהלת השירות הווטרינרי פנתה למשרד החקלאות לסיוע, ואתמול כאמור הגיעו למקום רופא ומפקחי השירות, יחד עם צוות הפיקוח העירוני ונציגי משרד החקלאות, כשבידיהם צו שופט. מחזיקת הדירה לא אותרה במקום ובעל הנכס, שאותר טלפונית פעל לפתיחתה. עם פתיחת הדירה אותרו במקום 20 החתולים.

על פי דוברות עיריית חיפה, בבירור שנעשה על קראיס עלה כי היא הייתה חשודה בעבר בגידול ובמכירת חתולים גזעיים חולים במספר כתובות שונות, אולם עקב מעבר כתובות מהיר היא לא אותרה עד היום.

חתולים הוחזקו בתנאים קשים (צילום: באדיבות עיריית חיפה)
חתולים הוחזקו בתנאים קשים | צילום: באדיבות עיריית חיפה

למרות זאת, נציין כי כבר בשנת 2020 נחשפו פעולותיה של קראיס במגזין סוף השבוע של mako. כתבת התחקיר שפרסמנו כנגד קראיס גובתה בעדויות מ-13 "לקוחות" של קראיס, שלטענתם נפגעו מפעולתה. הלקוחות תיארו סיפור דומה. כולם ביקשו לרכוש גור חתולים גזעי - מייקון, סקוטיש פולד, בריטי, רגדול או סיאמי - דרך אתרי יד שנייה או פייסבוק. הם התקשרו למספר הטלפון של האישה ששמה הופיע במודעה, בחרו חתול מתוך מספר תמונות ותיאמו עם המוכרת עסקת קנייה. חמישה מהלקוחות קנו חתול מיוליה, שניים קנו מאנה, שניים מוורה, שניים מטטיאנה, אחד מגלינה, ואחת קנתה חתול מאישה בשם גולדה. בדיעבד התברר כי קראיס בעצמה עומדת מאחורי שלל השמות הבדויים, ועושה זאת כחלק מפעולת הנוכלות שלה.

חתולים הוחזקו בתנאים קשים (צילום: באדיבות עיריית חיפה)
חתולים הוחזקו בתנאים קשים | צילום: באדיבות עיריית חיפה

הלקוחות סיפרו כי מרגע קבלת החתול הם שמו לב לתופעות בריאותיות משונות וחריגות. מבין המתלוננים שדיברו איתנו, שמונה סיפרו על חתול שמת בתוך ימים. החמישה. הנותרים מספרים שהחתולים עדיין נלחמים על חייהם. חלק מהלקוחות פנו אל קראיס בדרישה שתחזיר להם את כספם; לאחדים מהם הציעה חתול אחר תחת זה שמת, לאחרים סירבה על הסף גם כשטענו שמדובר בהונאה, שהחתול שרכשו כלל אינו גזעי, וכי הם ובני משפחותיהם חוו עוגמת נפש לנוכח מחלתו או מותו של החתול. כשחלקם התעקשו ואיימו לפנות לרשויות, קראיס חסמה אותם בשלל הטלפונים שלה וברשתות החברתיות.

לאור כתבת התחקיר בעניינה של קראיס, הועברו לבדיקת משטרת ישראל לפחות שמונה תלונות בגין הונאה והתעללות בבעלי חיים. בנוסף, מגזין mako הגיש תלונה בעניינה של קראיס לשירותים הווטרינרים בעיריית חיפה. אז, פקחים מטעמם ביקרו בכל אחת מהכתובות הידועות שלה ולא מצאו כל זכר לחתולים. השירות הווטרינרי של עיריית חיפה מסר בתגובה לכתבת התחקיר ב-2020 : "תלונה בנושא נבדקה מספר פעמים בשטח ע"י השירות הווטרינרי. בכל הבדיקות שנעשו לא נמצאה כל עדות להחזקת בעלי חיים במקומות הללו. במידה ונקבל פרטים חדשים נבדוק גם אותם לעומק".

חתולים (צילום: צילום מסך מתוך הפייסבוק (2))
צילום: צילום מסך מתוך הפייסבוק (2)

תלונות שהוגשו למשטרת ישראל מטעם נפגעיה של קראיס נסגרו ברובן מחוסר עניין לציבור. קראיס, שמופיעה בשנתיים האחרונות תחת שלל שמות בדויים, המשיכה באין מפריע לסחור בחתולים גוססים שהוחזקו בתת תנאים, בדירות חשוכות ובכלובים קטנים.

 

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "כל תלונה המתקבלת במשטרה ומעלה חשד לביצוע עבירה פלילית, נבדקת ונחקרת ביחס לתשתית הראייתית הקיימת, וכך היה גם במקרים אלה. לצד זאת, ככל שעלה כי מדובר בסכסוך עסקי/אזרחי, הרי שמקומו להתברר בין כותלי בימ"ש בהליך אזרחי כמקובל".

מטעמה של קראיס טרם התקבלה תגובה.