עשרות לווייתני נתב מובלים ונדחקים אל חופי איי פארו. הם מפרפרים במים הרדודים לפני שמונחת עליהם סכין הציד שמחסל אותם במכה אחת אכזרית. הים הופך אט אט לאדום, ועשרות ציידים וצופים נלהבים, ביניהם ילדים, מריעים למראות הטבח. זה לא סרט תקופתי שמתרחש במאות קודמות, זה קורה כאן ועכשיו בשנת 2016.
המקומיים מנצלים את תכונת השבטיות והנאמנות של הלווייתנים כדי למשוך אותם אל מותם. אם פרט אחד אובד, או נפצע, הלהקה לא תנטוש אותו ותלך בעקבותיו גם אם הדבר כרוך בסיכונים. הם נשארים ביחד ומתים ביחד. השבוע פורסמו בתקשורת תמונות מטבח מזעזע בכ-120 לווייתני נתב וגררו זעם רב וביקורת על תושבי האיים.
באיי פארו, שמצפון לסקוטלנד, קיימת מסורת רבת שנים של ציד לווייתנים. ברגע שהם מבחינים בלהקת לווייתנים שהתקרבה לחוף, השמועה עוברת מפה לאוזן ומקומיים רבים ממהרים אל המים כדי לחזות או לצוד בעצמם את היונקים האומללים. הטבח הוא אכזרי: הם לא מטשטשים אותם ולא ממתיקים את המכה בשום דרך. מכת הסכין הקטלנית חותכת את חוט השדרה שלהם. לאחר מכן מפקד המשטרה מחלק את בשר הציד בין המקומיים.
בממוצע נהרגים 838 לווייתנים מדי שנה. תושבי האיים, חצי אוטונומיה של דנמרק, מתעבים כשזרים מנסים להתערב במסורתם לבקר אותם. "ציד לווייתנים הוא חלק טבעי מהחיים בפארו, הבשר והשומן של הלווייתנים הם יקרי ערך, והם משמשים כהספקה הכרחית לבתי משק ברחבי האיים", טוען דובר האיים, פל נולסו.
הם טוענים כי מספר הפריטים שניצודים מדי שנה אינו מאיים על אוכלוסיית הלווייתנים. בנוסף הם טוענים שהציד מעוגן בחוק. החוק קיים, אך הוא מורכב – לפי חוקי ציד הלווייתנים מ-1986, הציד מותר כל עוד הוא מוגבל כמותית ונועד לצריכה לשם קיום יומיומי. בנוסף טוענים פעילי זכויות בעלי החיים, שיש להכיל את החוק האירופאי האוסר על ציד לווייתנים, וחל גם על דנמרק, על איי פארו. "זה לא חוקי באירופה, זה לא חוקי בדנמרק, לכן זה לא חוקי גם באיי פארו. דנמרק טוענת שהדבר נתון להחלטת האיים, אבל זה לא נכון", אומרת ליזבת' זגוולד, עורכת דין ואקטיביסטית.
כעת מתכוננים הפעילים לפתוח במלחמה משפטית, ולהחיל את החוק האירופי גם על איי פארו. הצדק עמכם.