צוותי חיפוש באוקיינוס האטלנטי נמצאים במרוץ נגד הזמן כדי למצוא את הצוללת של חברת OceanGate שנעלמה בדרכה לשרידי הטיטיאניק. משלחות מקנדה וארה"ב כבר סורקות את האזור מאות ק"מ מקו החוף המזרחי של צפון ארה"ב, בתקווה למצוא את כלי השיט האבוד. לפי ההערכות, נשאר בפנים מפסיק חמצן לשלושה עד ארבעה ימים.

אדמירל משנה ג'ון מאוגר התייחס למצב הנתון ואמר שהקשר עם הצוללת אבד כ-95 דקות אחרי שהיא יצאה לדרכה ביום שני, עם 5 נוסעים שאחד מהם הוא המיליארדר הבריטי היימיש הארדינג. "נכון לעכשיו אנחנו משקיעים את מירב המאמצים בלהגיע לזירה עם כמה שיותר כלים", ציין מאוגר בהודעה לתקשורת.

מטוסים צבאיים, צוללת ומצופים מיוחדים עם אמצעי סונאר כבר נפרסו באזור, שנמצא דרומית-מזרחית לקו החוף של מדינת ניו פאונדלנד. למרות הקרבה הפיזית לקנדה, המבצע מנוהל ממפקדה בעיר בוסטון, מסצ'וסטס, ארה"ב. אדמירל משנה מאוגר ציין גם שאזור החיפושים מרוחק ותנאי הראות במים גרועים מאוד, מה שמקשה גם כן על המבצע.

סיבת היעלמותה של הצוללת עדיין לא ברורה

הצוללת, Titan, היא כלי שיט זעיר של חברת OceanGate. אורכה הוא כמעט 7 מטרים ומשקלה הוא קצת יותר מ-10 טון. לפי הפרטים באתר החברה, כלי השיט מסוגל לצלול לעומק של 3.9 ק"מ מתחת לפני הים – 100 מטרים עמוק יותר מהאזור שבו נמצאים שרידי אוניית הטיטאניק.

לצוללת אין יכולת להשתמש במכשירי קשר קונבנציונליים והדרך היחידה שלה לתקשר עם ספינת הסיוע שלה היא באמצעות הודעות טקסט קצרות. כמו כן, לנוסעים אין דרך לצאת מהצוללת בכוחות עצמם משום שהפתח שלה מאובטח עם ברגים גדולים שנמצאים בדופן שלה. כלומר, מחוץ לתא הצלילה.

חברת OceanGate מציעה לתיירים להצטרף למשלחות שלהן אל שרידי הטיטאניק, בעלות של 250 אלף דולר לכרטיס. לפי אתר ה-BBC, החברה קבעה מראש כבר שתי משלחות שאמורות לצלול אל שרידי הטיטאניק בשנת 2024 – אולם המצב עוד יכול להשתנות בעקבות היעלמותה של הצוללת Titan.

חברת OceanGate התייחסה להיעלמותה של הצוללת בחשבונות המדיה החברתיים שלה, שם נכתב: "הקשר עם אחת הצוללות שלנו אבד. כרגע, כל תשומת הלב שלנו מופנה אל אנשי הצוות בכלי השיט ובני משפחותיהם. אנחנו מודים מקרב לב לכוחות שמסייעים בחיפושים ובניסיון שלנו לחדש את הקשר עם הצוללת". נכון לעכשיו עדיין לא ברור מדוע אבד הקשר עם הצוללת הזעירה.


הטיטאניק – שנחשבה בזמנה לכלי השיט הגדול והיוקרתי ביותר בעולם – יצאה לדרכה הראשונה והאחרונה באפריל 1912. היא טבעה באוקיינוס האטלנטי אחרי שפגעה בקרחון ומתוך 2,200 הנוסעים, יותר מ-1,500 נספו באסון הימי – שנחשב עוד היום לאחד האסונות הימיים הקטלניים ביותר בהיסטוריה.