ארבעה נערים מקוריאה הצפונית הורחקו מבית ספרם ונידונו לעבודת פרך, אחרי נתפסו מדברים בניב זר. מקור עלום מתוך המדינה סיפר לסוכנות הידיעות RFA כי הנאשמים נשלחו למכרה פחם במחוז אונסונג, סמוך לגבול עם סין, אחרי שאיש חוק שמע אותם מדברים במבטא שנפוץ בקוריאה הדרומית.
ארבעת הנערים, שגילם לא ברור, נתפסו בתחנת רכבת בחודש דצמבר, אחרי שאחד מהם השתמש במילה "ג'אגיה" (Jagiya) – סלנג בקוריאה הדרומית שמשמעו "מותק". הם הועלו לשימוע בפני וועדת הפועלים המחוזית ושם גזרו עליהם את העונש הקשה. בינתיים, אותו מקור אלמוני סיפר ל-RFA ששימוש בניב זר היא תופעה מוכרת ברחבי מדינה.
Four North Korean students have been forced to work in a coal mine because they sound like they have been listening to foreign entertainmenthttps://t.co/f2x9UZiXpX
— Mirror World News (@MirrorWorldNews) January 7, 2023
"סלנג מקוריאה הדרומית, ואפילו המבטא שלהם, נחשב מאוד אופנתי בקרב בני נוער וגם עברה על החוק", סיפר המקור, תושב צפון האמגיונג – המחוז הצפוני ביותר במדינה. "הוועדה המרכזית של מפלגת הפועלים מחשיבה את השימוש במבטא כאקט בלתי נסלח של הזדהות עם האויב ושיתוף פעולה עם מזימתו להחדיר את האידיאולוגיה והתרבות הבורגנית".
שימוש בניב, מבטא או סלנג זר מוגדר עברה פלילית בקוריאה הצפונית. בעבר הסתפקו במכתב התנצלות מאדם שהיה חשוד בעברות הללו, אולם בעידן של קים ג'ונג-און רשויות החוק הקשיחו עמדות נגד אותם עבריינים. "התפיסה הרווחת היא שמבטא מקוריאה הדרומית יכול לפרק את המדינה מבפנים", הוסיף המקור האלמוני בשיחה עם RFA. "השימוש בו מוגדר כפשע אנטי-מהפכני וככזה, העונשים חמורים הרבה יותר מאשר בעבר".
מלחמת ההברחות בקוריאה הצפונית
זו לא פעם ראשונה שרשויות החוק בקוריאה הצפונית מטילים עונשים כבדים על בני נוער. בנובמבר של 2021, דווח כי נער הוצא להורג אחרי שהבריח לתוך המדינה כונן USB עם פרקים של "משחק הדיונון". 6 בני נוער נוספים היו מעורבים באותה פרשה: אחד נידון למאסר עולם על כך שרכש את הכונן וכל השאר נידונו ל-5 שנות עבודות פרך רק כי צפו יחד איתו בסדרה.
In the early December incident, one of the students from an agricultural college in Chongjin was overheard by an enforcement agent uttering the word jagiya, which means “honey” or “babe” in English, in a South Korean accent.https://t.co/E7ERZcnJGi
— Radio Free Asia (@RadioFreeAsia) January 4, 2023
גבולותיה של קוריאה הצפונית נסגרו בעקבות התפרצות נגיף הקורונה בתחילת 2020. למרות זאת, תוכן זר עדיין מגיע לידיהם של תושבי המדינה בזכות פעולות הברחה שונות. ארגון זכויות האדם HRF פרסם בחודש שעבר כי הצליח להבריח לתוך המדינה כ-130 אלף כונני USB מאז שנת 2016. סיאונגמין לי, בכיר בארגון, ציין שהכוננים הכילו סרטים, סדרות, מידע חינוכי ודוחות של האו"ם בנוגע לזכויות אדם. "מידע מהעולם החיצון לא יגרום לשינוי בין לילה", אמר לי בריאיון לאתר NK News. "אף על פי כן, הוא מחזק את העם ומספק לו את האמצעים הרלוונטיים לקראת חיים בחברה נורמלית וחופשיה".