תחרות משיכת חבל המונית נגמרה בטרגדיה, לאחר שאישה נהרגה במהלך האירוע כתוצאה מתאונה קטלנית. בסרטון שצולם במצלמת אבטחה אפשר לראות את הרגע שהחבל הארוך נקרע, פוגע בקורבן ומעיף אותה במהירות אדירה אל עבר מחסום בטיחות מבטון.
התקרית ארעה ביום ראשון האחרון בעיר מקסאר (Makassar), אינדונזיה, שם מארגני התחרות ניסו לקבוע שיא עולמי עם אירוע משיכת החבל הארוך בהיסטוריה. על פי הדיווחים, קרוב ל-5,300 אנשים הגיעו להשתתף בתחרות ולמשוך בחבל שאורכו נמדד ב-1,540 מטרים. למרות זאת, התחרות קיבלה תפנית מזוויעה לאחר שהחבל נקרע ופגע באישה ששמה מאסיטה (Masita).
Terungkap apa yang terjadi pada Masita hingga ia tewas dalam insiden tarik tambang maut di Makassar, Minggu (18/12). Dirinya meninggal lantaran terselengkat tali tambang dengan kepala mengenai aspal lebih dulu. #newsupdate #19des22 #news #videonews https://t.co/pzG9mJqO7N pic.twitter.com/17yGrYLzfa
— kumparan (@kumparan) December 19, 2022
בסרטון אפשר לראות את האישה – עם כיסוי ראש כחול, חולצה לבנה ופאוץ' – עומדת סמוך לחבל יחד עם כמה אנשים נוספים. לפתע, החבל נקרע, פוגע בה ומעיף אותה מחוץ לפריים. מאוחר יותר, דווח שהקורבן נפגעה בראשה ממחסום הבטיחות.
מאסיטה פונתה לבית החולים בדחיפות ושם אובחנה עם נזק מוחי קשה. רופאים עשו כל שביכולתם כדי להציל את חייה, אולם כל שנותר להם לעשות בסופו של דבר היה לקבוע את מותה. מאז, דווח על 13 אנשים נוספים שנפצעו בתקרית – חלקם סבלו משברים, חתכים וחבלות.
Satu orang meninggal saat Pemecahan rekor MURI tarik tambang massal, di Makassar. (18/12/2022).
— LALA (@Cintada16) December 18, 2022
Tidak ada izin♀️ pic.twitter.com/aHaAUS9Ulz
נכון לעכשיו עדיין לא ברור מה גרם לחבל להיקרע ועדי ראייה סיפרו שהתקרית ארעה עוד לפני שהתחרות בכלל התחילה. אחד המארגנים הגיב לאחרונה לטרגדיה והפנה אצבע מאשימה כלפי הקורבן, שלטענתו נגעה בחבל בזמן שעשתה סלפי בניגוד להנחיות הבטיחות.
"היא עשתה סלפי", סיפר לכתב מקומי. "היא החזיקה את החבל בזמן שעשתה סלפי ופתאום, הוא נקרע ומשך אותה". בהמשך, הוא ציין שהם פעלו בהתאם לכל נהלי הבטיחות והאירוע הוא תוצאה של תאונה טרגית. בינתיים, המשטרה המקומית עדיין חוקרת את האירוע.
נכון להיום, החבל הארוך ביותר שאי-פעם נעשה בו שימוש בתחרות משיכת חבל עומד על 186 מטרים. השיא נקבע בשנת 1997 באי אוקינווה, יפן, והחבל שקל כ-40 טון.