רשויות החוק באיראן הוציאו להורג את רסטגואי קנדואי, שכונה "אימת טהרן". העבריין נידון למוות בגין עבירות שחיתות לאחר שדקר עשרות נשים בבירה האיראנית במהלך חודש אחד. הוא הוצא להורג בתלייה ממנוף.

לפי ממצאי החקירה, קנדואי היה נוסע ברחובות טהרן עם אופנוע ודוקר נשים עם מרצע (כלי עבודה מחודד שמשמש לניקוב חורים, לרוב בחגורות ועצים). בתיעוד מאחד המקרים רואים אותו מתגנב מאחורי אחת הקורבנות ודוקר אותה בגב התחתון. האישה אז נופלת על המדרכה ומחזיקה את האזור שנפגע, בזמן שעוברי אורח ניגשים לעזור לה.

בכתב התביעה צוין שקנדואי תקף 59 נשים במהלך חודש נובמבר של שנת 2018. הוא הוגדר בתור "אימת טהרן" בעקבות מעשיו ונידון למוות בגין עבירות שחיתות. הנאשם ערער על גזר הדין ודרש משפט חוזר, אולם בית המשפט העליון דחה את עתירתו.

הוצאות להורג באיראן

לפי חוקי איראן, עונש מוות חל בדרך כלל על אלו שהורשעו בעבירות רצח, סחר בסמים, אונס ותקיפה מינית. ברגע שאסיר הורשע ברצח ונידון למוות, בני משפחתו של הקורבן יכולים לבחור בין תגמול (כלומר, הוצאה להורג), דיאה (Diya: כופר. כאשר הנידון למוות או בני משפחתו צריכים לשלם לבני המשפחה של הקורבן פיצוי כספי) או מחילה. שיטת ההוצאה להורג העיקרית במדינה היא תלייה, שנעשית במרחב ציבורי באמצעות מנוף.

ארגון זכויות האדם Iran Human Rights דיווח לאחרונה כי חלה עלייה משמעותית בכמות ההוצאות להורג שהוצאו לפועל באיראן בחודשים האחרונים – עם 166 מקרים רק בחודש אוקטובר האחרון. מהנהלת הארגון נמסר כי זה הנתון הגבוה ביותר מאז שנת 2007.

בחודש נובמבר האחרון דיווחנו על המקרה של אחמד עליזאדה, שהורשע ברצח ונתלה פעמיים בתוך תקופה של חצי שנה – על אף שבני משפחתו של הקורבן מחלו לו. בן ה-26 נתלה בפעם הראשונה בחודש אפריל, אז בני משפחתו של הקורבן זעקו: "מחילה! מחילה!".

לפי הפרסומים, התליין עצר את ההוצאה להורג של עליזאדה אחרי 28 שניות וצוותי רפואה החיו את האסיר בתאו. הוא הוצא להורג בשנית בתחילת נובמבר. בני משפחתו טוענים עד היום שהוא היה חף מפשע, והודה במעשיו רק אחרי שעינו אותו בחקירה.