החברה הסינית Sinogene Biotechnology מפרסמת כי לראשונה בהיסטוריה, הם הצליחו לשבט זאבה ארקטית. בהודעה שפורסמה על ידי מי ג'ידונג, מנכ"ל החברה, צוין שהחיה הנדירה נולדה בקיץ האחרון בתום תהליך שדרש "מאמצים אדירים ומחקר באורך שנתיים".
הזאבה, מיה, היא שיבוט של זאבה אחרת עם אותו שם שהובאה מקנדה בשנת 2006 וחיה בגן החיות "פולארלנד" בחרבין, צפון-מזרח המדינה, עד שנת 2021. ג'ידונג ציין במסיבת עיתונאים שהתהליך הושלם לאחר שהצליחו לרכז דגימת דנ"א מתאי העור של בעל החיים וליצור יותר מ-130 ביציות מופרות של הזאבה.
מדענים אז השתילו 85 ביציות מופרות ב-7 פונדקאיות. גורמים המעורים בפרטי הניסוי ציינו שלא היה להם מספיק זאבות בוגרות בשבי כדי להשלים את התהליך ועל כן, הם נאלצו להשתמש בכלבות מעבדה מגזע ביגל מכיוון ששני בעלי החיים חולקים מטען גנטי כמעט זהה. למרות זאת, מתוך כל הביציות רק אחת התפתחה באופן מלא.
A gene firm announced the debut of the world's first cloned wild arctic wolf, 100 days after its birth in a Beijing lab. The birth could pioneer the breeding of more rare and endangered animals through cloning. ( Courtesy of Sinogene Biotechnology Co) #EscapeFromExtinction pic.twitter.com/5gyFs3f1g5
— Escape From Extinction (@EscapExtinction) September 21, 2022
On September 19, 2022, a genetics company in Beijing marked 100 days since it successfully cloned an Arctic wolf, in what it claimed was a world first. pic.twitter.com/s0FO7srdzx
— South China Morning Post (@SCMPNews) September 23, 2022
זאבים ארקטיים הם תת-מין של הזאב המצוי, שחיים באזורים הנידחים של צפון קנדה, גרינלנד ואלסקה. נכון להיום הם לא מוגדרים כמין בסכנת הכחדה, אך מומחים מעריכים ששטח המחייה הטבעי שלהם הולך ומצטמצם בגלל שינויי האקלים של השנים האחרונות.
מיה חיה כרגע עם אמה הפונדקאית במעבדה בעיר סשוזו, מחוז ג'יאנגסו, מזרח המדינה. המטרה בסופו של דבר היא לצרף אותה אל להקת הזאבים הארקטיים "פולארלנד", אך התהליך צפוי לקחת זמן רב שכן הזאבה גדלה בבידוד יחד עם אמה הפונדקאית.
חברת Sinogene Biotechnology מתמחה בשיבוט חיות מחמד כמו חתולים, כלבים וסוסים. בעבר, הם הובילו פרויקט בשיתוף עם הרשויות האכיפה של בייג'ינג לשיבוט 6 כלבים מגזע רועה גרמני – שבסופו של דבר הצטרפו ליחידת הכלבנות של המשטרה. בכירים בחברה מאמינים שכבר בעתיד הקרוב הם יוכלו ליישם את התהליך על בעלי חיים אחרים, בתקווה לשקם גם מינים שנמצאים בסכנת הכחדה.