בסוף שנת 2011 הכריז המהנדס והיזם האיטלקי, אנדראה רוסי, על פרויקט האי-קאט המהפכני שלו, שאמור בתיאוריה לספק אנרגיה רבה בתגובה גרעינית באנרגיה נמוכה (LENR). או במילים אחרות - היתוך קר.
המכשיר שאמור להגשים את החלום רב-השנים של המדענים, לפתור את משבר האנרגיה בעולם, נתקל בחומה של פקפוק אך כעת מתברר שאנחנו על סף פריצת דרך אמיתית. לדברי רוסי, המתקן שלו לא מזהם, מייצר פי 10 יותר אנרגיה מכל תהליך קונבנציונלי המוכר כיום ולמעשה מפיק פי 25 יותר אנרגיה מזו המושקעת בו.
המתקן ממיר לכאורה אנרגיה חשמלית לאנרגיית חום בתהליך שנחשב כיום לתיאורטי בלבד ורוסי בן ה-63 נדרש להוכיח את יעילות המתקן המהפכני בבדיקות עצמאיות על ידי מדענים אחרים.
רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
פרסום הדוח, שמפרט את הבדיקות העצמאיות, נדחה כמה פעמים בעבר ורבים חשבו שמדובר בתרגיל התחמקות של רוסי אבל לפי תוצאות הדוח שפורסם סוף סוף ב-16 במאי, נראה שהעתיד כבר כאן.
הדוח כולל את הבדיקות שערכו ג'וזפה לוי ואוולין פושי מאוניברסיטת בולוניה שבאיטליה, טורביורן הטרמן, בו הויסטנד, רולנד פטרסון ולארס טגנר מאוניברסיטת אופסלה שבשבדיה, והאנו אסן מהמכון המלכותי לטכנולוגיה בשבדיה - כולם אנשי אקדמיה רציניים שלא יסכנו את המוניטין שלהם במרדף אחר חלומות של אחרים.
"המנגנון המקורי עבר שינויים רבים בשנתיים האחרונות והוא מסוגל לכאורה לייצר חום מתגובה שמקורה לא ידוע", הם כתבו בדוח. כל המתקן הוא צילינדר באורך 33 סנטימטרים ובקוטר של עשרה סנטימטרים ורוסי כבר מדמיין חוות שלמות של גנרטורים בהיתוך קר.
הניסוי הבלתי-תלוי הראשון נערך על ידי לוי ופושי ונמשך 96 שעות (13-17 בדצמבר 2012), והניסוי השני נמשך 116 שעות (18-23 במרץ 2013) והשתתפו בו כל החתומים על הדוח.
המדענים ציינו שהם לא שלטו בכל ההיבטים של התהליך, אבל זה לא היה חריג ברמה שגרמה להם לפסול את הניסויים ואת תוצאותיהם. בנוסף הם הדגישו לטובה את חופש הפעולה שהם קיבלו בבדיקת המתקן.
מבלי להיכנס לחישובים עצמם, המדענים הגיעו למסקנה שהמתקן יעיל הרבה יותר ממנועי בנזין בכל התחומים ופרופסור לוי ציין כי לא מדובר בתגובה כימית או גרעינית מוכרת, והדגיש כי לא נרשמה קרינה בזמן הפעלת המכשיר.
רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
רוסי לא מוכן לחשוף את הטכנולוגיה שפיתח אך הוא סיפר בעבר שבתהליך מתמזגים גרעיניהם של שני אטומים לגרעין חדש ומשחררים תוך כדי כמות רבה של אנרגיה. הזלזול הרב נבע מכך שהיתוך, לפי הידוע כיום, מסוגל להתקיים רק בטמפרטורות גבוהות מאוד של מיליוני מעלות צלזיוס.
התוצאות הללו צריכות להיות משוחזרות עוד פעמים רבות לפני שנוכל להכריז על מהפכה, והמבקרים מיהרו לקבוע שהמדידות שבדוח לא היו מדויקות, אבל אם לא מדובר באחת המתיחות המורכבות בעולם, נראה שאנחנו בפתחה של מהפכה אנרגיה שתשפיע על כל האנושות בדורות הבאים.
(מקור)