התמכרות כפייתית לקניות זו תופעה רצינית הסובלים ממנה בסביבות 6% מהמבוגרים בעולם, כשמבין המכורים 80% הן נשים. התופעה מלווה לעתים בשינויים קיצוניים במצב הרוח, חרדה , שימוש בסמים והפרעות אכילה, ונכללים ברשימה גם אנשים המבלים כמות מוגזמת בשופינג - גם אם הם לא קונים כלום. (מקור)
בניסויים קליניים, שנערכו בגלולה שנועדה לטפל באלצהיימר, התגלה שהתרופה מסייעת לסובלים מדחף קניות בלתי נשלט לבלות פחות זמן בין חלונות הראווה ולבזבז פחות כסף; הרבה פחות כסף. זו אמנם נשמעת כמו בעיה של עשירים אבל הצרות מתחילות כשהחובות נערמים ורבים מהלוקים בהפרעה לא יכולים לעצור את עצמם גם כשחשבון הבנק מתרוקן והאוברדראפט תופח.
רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
לדברי החוקרים החוקרים מאוניברסיטת מינסוטה (ארה"ב), בסיכומו של דבר התרופה הפחיתה את הסימפטומים ב-50% וסייעה להפחית את הלחץ הנפשי הנובע מהדחף: "זמן הקניות וסכומי הכסף צנחו משמעותית ללא תופעות לוואי", הם הכריזו אבל לתרופה עצמה יש כמה תופעות לוואי מאוד לא נעימות.
החוקרים רשמו למשתתפים בניסוי את התרופה ממנטין (Memantine) המיועדת לחולי אלצהיימר בדרגה בינונית-גבוהה. היא משווקת במדינות שונות תחת שמות שונים ותופעות הלוואי שלה (המופיעות ביותר מאחוז אחד מהמקרים) כוללות בלבול, סחרחורת, עייפות, כאב ראש, נדודי שינה, חוסר מנוחה או הזיות. במקרים יותר נדירים התרופה גורמת להקאות, שלשול, חרדה, דלקת בשלפוחית השתן וליבידו מוגבר (היי, זה לא כל כך גרוע).
מהניסויים עלה שאחרי שמונה שבועות בלבד, גם נשים וגם גברים המכורים לשופינג הראו סימני שיפור. נחקרו תשעה שופהוליקס בני 19-59 שאובחנו על ידי פסיכיאטר כלוקים בהפרעת קניות וסבלו מאורח החיים שלהם - כלכלית וחברתית.
הנבדקים הרוויחו בממוצע 242,996 שקלים בחודש ובזבזו בממוצע 61% מההכנסות שלהם על קנייה אימפולסיבית, כשעיקר ההתמכרות התמקדה בבגדים. הם בזבזו 38 שעות בממוצע בשבוע בחנויות ואם הממצאים הללו יהפכו למסקנות קשיחות, חייהם של הרבה מאוד אנשים בעולם הולכים להשתנות.