כולנו יודעים שמזון מהיר הוא לא בדיוק הדבר הבריא ביותר שאנחנו יכולים להכניס לגופנו, שלא לדבר על האסון לגזרה, אבל לפי מחקר חדש הנזק הרבה יותר חמור ממה שחשבנו - העיכול גורם לנזק משמעותי לכבד, בדרך דומה למחלת הצהבת.
הממצאים המטרידים של המחקר החדש נחשפו בתכנית הטלוויזיה האמריקנית "הרופאים", לפיהם אפילו חודש אחד של אכילת ג'אנק פוד עלולה להוביל לשינויים משמעותיים בכבד. הכמות הרבה של שומן רווי יוצרת מצב המכונה בעגה הרפואית "כבד שומני", ומשם מתחיל התהליך.
החוקרים שעקבו אחד פירוק האנזימים בקרב אנשים, שצרכו המבורגרים וצ'יפס, גילו כי האנזימים אצלם מתחילים לפרק את המזון בדומה לחולי צהבת. אחד התסמינים המרכזיים של המחלה היא אי-ספיקת כבד ומזללות עם תפריט שומני, כידוע, יביאו אתכם לשם במהירות.
רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
"מסוכן במיוחד הוא הצ'יפס", מסביר ד"ר אורדון האחראי על המחקר. "אוכלים מהם הרבה כי הם מבוססים על תפוחי אדמה תמימים. אבל אז מטגנים אותם בשמן עמוק, מוסיפים מלח ורבים לא יודעים שמוסיפים להם גם הרבה סוכר. הסיבה לכך היא הרצון לשוות להם מראה פריך וזהוב, וחלק מהיצרנים אף מוסיפים מרכיבים משמרים נוספים המזיקים במיוחד לכבד". בחירות נוספות שאינן מומלצות במיוחד - מאותן הסיבות בדיוק - הם העוף המטוגן וטבעות הבצל.
ומה עם המאכלים שנחשבים לבריאים, כמו סלט? האם מדובר תמיד באלטרנטיבה אמיתית למזון בריא כשאוכלים בחוץ? לפי אורדון, לא תמיד: "תלוי מה שמים בסלט. לא פעם הוא מגיע לצלחת שלנו מלא בפרופילן גליקול". במידה ותהיתם, מדובר בחומר צמיגי, שקוף וחסר טעם או ריח המיועד לשימוש, בין היתר, כתוסף מזון או כחומר מונע הקפאה.
"הרצון הוא לשמר בעזרתו את הפריכיות של הירקות", מסביר המומחה ואנחנו נזכיר שניתן למצוא את הנוזל גם בתוך בשמים, בסיגריה אלקטרונית וכאחד ממרכיבי הדאודורנט. זה באמת משהו שהייתם רוצים בסלט שלכם?
(מקור)