הבמאי זוכה האוסקר ג'יימס קמרון (מצולות, טיטאניק, אווטאר, הנוסע השמיני) סיים הלילה את מסעו לקרקעית האוקיינוס השקט , והפך לאדם השלישי בהיסטוריה שכבש את שקע מריאנה - הנקודה העמוקה ביותר בכדור הארץ. קמרון צלל במיני-צוללת המיועדת לאדם אחד במשך כשלוש שעות לעומק של כ-11 קילומטרים (10,900 מטרים). (סי.אן.אן, בי.בי.סי)
שקע מריאנה ממוקם בקרבת האי גואם ואם משווים אותו להרים על היבשה הוא גבוה יותר מהאוורסט. כדי להגיע לעומק המדהים שכמעט לא נחקר נעזר קמרון בצוללת המכונה "Deapsea Challenger", המסוגלת לצלול אנכית במהירות של עד 213 מטרים לדקה ולעמוד בלחץ עצום. היא נבנתה באוסטרליה במשך שמונה שנים על ידי צוות מהנדסים ומדענים של נשיונל ג'יאוגרפיק יחד עם קמרון.
לפני קמרון בן ה-57, כבשו את השקע חוקר המעמקים השווייצרי ז'אק פיקארד ורב החובל האמריקני דון וולש בשנת 1960, אבל הם שהו שם רק כעשרים דקות והמסע לא סיפק דגימות או תצפיות טובות שאפשרו לחקור באמת את המקום. המסע של קמרון מעורר התרגשות רבה בקרב מדענים המשערים כי יותר מ -750,000 מינים ימיים עדיין לא קוטלגו בספרות המדעית. קמרון אסף דגימות למחקר שיאפשר למדענים ברחבי העולם ללמוד על סביבת המחייה הקיצונית הזו ועל החיים בעומק הים. "הרגע הגעתי לנקודה העמוקה ביותר באוקיינוס", צייץ הבמאי בטוויטר. "לפגוע בתחתית אף פעם לא הרגיש טוב כל כך".
אורכו של שקע מריאנה הוא כ-2,550 קילומטרים ורוחבו הממוצע עומד על 69 קילומטרים. קמרון צלל לאזור העמוק ביותר בחלקו הדרומי של השקע, שם המים מפעילים לחץ של כ-1071.8 אטמוספירות. השקע פעיל מאוד גיאולוגית והוא למעשה התפר שבין שני לוחות טקטוניים.
את הצלילה ביצע קמרון כסיור לוקיישנים לקראת צילומי הסרט "אווטאר 2", שלפי הדיווחים ולדבריו של קמרון עצמו, יצולם במעמקי האוקיינוס. בנוסף, יש סיכוי גבוה שקמרון גם יחזיר חלק מההשקעה אחרי שיגרוף את הפרס בשווי 10 מיליון דולרים, המוצע לגוף המסחרי הראשון שיצליח לפתח צוללת שתהיה מסוגלת להגיע לנקודה העמוקה בכדור הארץ.