התמונות של שין-שין הפנדה בת השבע מחבקת את גורה בן השבוע הפכו מהדבר החמוד ביותר בעולם לשוברות לב הבוקר. רק בשבוע שעבר גן החיות אואנו בטוקיו (יפן) שידר את לידת גור הפנדה הראשון שנולד במדינה ב-24 השנים האחרונות, והיחיד שאי פעם נוצר במדינה, וכעת החגיגות הפכו לאבל.
כאמור, הגור שמינו טרם נקבע הוא הפנדה הראשון שנוצר טבעית אי פעם ביפן וזו ממש משימה לא פשוטה. הפנדות מיוחמות רק 72 שעות מדי שנה ויכולות להיכנס להריון בחלון זמן קצרצר של 24 שעות בלבד. בטבע פנדות מביאות גור אחד בלבד כל שנתיים-שלוש.
רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
אבל מעבר לעצבות, לגור הייתה גם משמעות סמלית ליחסים בין יפן לסין. מושל טוקיו, שינטרו אישיהרה הציע לקרוא לגור "סן-סן" או "קאקו-קאקו", שזה משחק מילים על שם האי הנתון במחלוקת "סנקו", שסין תובעת עליו בעלות.
דובר משרד החוץ הסיני הגיב במהרה ואמר שלא משנה איך הם יקראו לגור, "שתי הפנדות שייכות לסין בדיוק כמו האי". "שין-שין" ובן זוגה "רי-רי" הושאלו לגן החיות ביפן לעשר שנים והגור שלהם היה אמור להישלח לסין בגיל שנתיים, לפי ההסכם בין שתי המדינות.
אבל כל הדיפלומטיה הכוחנית המיותרת הזו כבר לא רלוונטית כי הגור נמצא שוכב על החזה של אמו ללא רוח חיים. ניסיונות להחיות אותו העלו חרס והווטרינרים נאלצו לקבוע שהוא מת מדלקת ריאות. הפנדה הענקית מושכת תשומת לב רבה ברחבי העולם. עתיד המין הזה נתון בסכנת הכחדה כבר שנים רבות ובטבע חיים כיום רק 2,500 פרטים בוגרים.
סין השקיעה מיליונים בניסיונות השימור של החיה הלאומית שלה ובדיוק בשבוע שעבר ציינו במדינה את שבוע המודעות לפנדות. הפנדה הענק חי באזורים הרריים כמו סצ'ואן וטיבט וההצלחה היחידה שרשמה סין בתחום השימור היא במסגרת שיקום בשבי ובניסיון למנוע את היעלמותם, הקימה סין 11 מרכזים לרבייה ואסרה לצוד אותם.