בית המשפט הסיני גזר עונש מוות מושהה על גו קאי-לאי - אשת הבכיר במפלגה הקומוניסטית שהורשעה על פי הודאתה ברצח איש העסקים הבריטי ניל היווד עם ציאניד בנובמבר שנה שעברה. לפי גזר הדין, גו תוצא להורג אם תבצע עבירות נוספות בשנתיים הקרובות, אבל הפרשה הזו שהסעירה את העולם בשל המעורבות הבריטית היא רק קצה הקרחון בכל מה שנוגע לעסקים המפוקפקים של גו קאי-לאי.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

לפי הדיווחים בסין, קאי-לאי מעורבת באופן בלתי חוקי במכירת שרידי גופות של מתרגלי פאלון גונג ליצירת דגמי אדם לתצוגה ברחבי העולם. בשנת 2002 הציג גונתר האגנס, מומחה לאנטומיה ואיש עסקים גרמני, לראשונה את תערוכת "Body Worlds" המציגה גופות אדם מסין וזכה לביקורת ולאהדה ברחבי העולם.

מתוף תערוכת "הגוף" באדיבות סיניה יח"צ
תעשיית המוות משגשגת בעולם

השאלה העיקרית הייתה ועדיין, מהיכן הוא השיג את כל הגופות? לפי הדיווחים, קאי-לאי ניהלה חברה המספקת גופות בתהליך שפותח על ידי האגנס, שהשקיע 15 מיליון דולרים בהקמת שני מפעלי שימור גופות בתקופת כהונתו של בו שי-לאי, בעלה של גו, כראש העיר דא-ליאן.

לפי כלי התקשורת במדינה, אגנס סיפר בגאווה לכתבים סינים וזרים מדוע בחר בדא-ליאן. לדבריו, הרשויות בעיר תמכו בו וסיפקו לו תעודות ביטוח בתנאים טובים, כוח עבודה מצוין - ומקור עשיר לגופות. חקירות שערכו ארגוני זכויות אדם חשפו 3,582 שמות של מתרגלי פאלון גונג שעונו למוות בעיר.

תעשיית המוות הצינית כללה קצירה של איברים להשתלה מאסירים חיים ולאחר מכן שימור הגופות לתערוכות. גו, שלפי הדיווחים משכה בחוטים מאחורי הקלעים, שיווקה את הגופות וככל הנראה נעזרה בהייווד שלפי ההשערות נרצח כי ידע יותר מדי על עסקי המשפחה המפוקפקים.

בכתבה שפורסמה בשבועון הממשלתי הפופולרי Oriental Outlook דווח כי בשנים 2003-2005 מפעל הגופות בדא-ליאן ייצא 13 אוספים של דגמי אדם לכל העולם. לדברי דובר של הפאלון גונג, גו קאי-לאי ובו שי-לאי ניצלו פרצות בחוק כך שמשפחות רבות של מתרגלי פאלון גונג לא יכלו לקבל חזרה את גופות יקיריהם שעונו למוות.

גו קאי-לאי (צילום: AP)
גו קאי-לאי הורשעה אבל זה רק קצה הקרחון | צילום: AP

רצח כשיטה

בסין מתקיימת כבר שנים רדיפה ממוסדת ואכזרית הכוללת מחנות עבודה בכפייה, חדרי עינויים בסגנון ימי הביניים וכליאה של מאות אלפי אנשים שכל פשעם היה בחירה בשיטת התרגול הרוחנית "פאלון גונג". לפי נתוני מחלקת המדינה האמריקנית, שגינתה את סין בשנת 2001 בגין רדיפת הקבוצה, לפחות חצי מהאסירים כיום במחנות העבודה בכפייה בסין הם מתרגלי השיטה.

מתרגלי פאלון גונג
בנק איברים סיני. מתרגלי הפאלון גונג

בשנת 1999 תרגול השיטה הוצא מחוץ לחוק בסין, בתואנה שמדובר בכת המהווה סכנה לציבור, ולפי מסמכים פנימיים של המפלגה שהודלפו, ההנחיות בכתב היו "לחסל את הפאלון גונג, להרוס אותם פיזית, להרוס אותם כלכלית ולהרוס את שמם הטוב".

השליח המיוחד של האו"ם לנושא עינויים, מנפרד נובאק, גילה בביקורת שערך בסין בשנת 2005 כי שני-שלישים ממקרי העינויים המדווחים במחנות העבודה בכפייה היו של מתרגלי פאלון גונג. במהלך העשור הקודם אף נחשף מבצע רחב ממדים של קצירת איברים בכפייה ממתרגלי השיטה וסחר בהם, שתועד גם בדוח בין-לאומי ששניים מכותביו הם דוד מטאס (עורך דין יהודי מקנדה שהעמיד לדין פושעי מלחמה נאציים במדינתו) ודוד קלגור שהיה חבר פרלמנט קנדי וסגן שר החוץ לאזור אסיה מטעם מדינתו. השניים היו מועמדים לפרס נובל לשלום על חקירתם ועל פרסום הדוח הזה.

בו שי-לאי, בעלה של גו, נחשב למטאור במסדרונות השלטון הסיני והוא קודם תוך ארבע שנים בלבד לתפקיד ראש עיר, מושל פרובינציה ושר המסחר. נגד שי-לאי הוגשו יותר מעשר תביעות בגין פשעים נגד האנושות על חלקו ברדיפת הפאלון גונג. באחת מהן שהוגשה מאוסטרליה בשנת 2007 הוא אף הורשע.

(מקור)