הגיעה השעה הזאת של היום ואתם נרגעים על איזו כוס קפה. אבל התענוג הזה לא יכול להיות מושלם בלי שתתלווה אליו גם איזו פרוסת עוגה נדיבה שתלטף את הנשמה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ואז זה מגיע: החרטות, רגשות האשם וכמובן – הקלוריות. ידעתם שבפרוסת עוגה אחת עלולות להתחבא כ – 400 (!) קלוריות? (שזה בערך כמו עוד ארוחת צהריים).
החלטנו להפוך את ההרגל הלא בריא הזה למשהו בריא הרבה יותר. אז נכון, את החלק הקלורי עדיין לא פתרנו לחלוטין - אבל הי, לפחות הרווחנו קצת בריאות שתצדיק אותן.

עוד ב-mako בריאות
>> מתכון למשקה ביתי ששורף שומן ומעלים אקנה
>> גם אתם עייפים עד שאתם נכנסים למיטה? זו הסיבה 
>> האם אימון על קיבה ריקה באמת שורף יותר שומן?

דליה מנטבר, אוטוריטת הפילאטיס בישראל: עוגיית גרנולה

"בדרך כלל אני לא אוכלת מתוק לצד הקפה, כי אני פשוט שותה המון קפה ביום. אבל כשאני יושבת עם חברים לקפה אני מתפנקת בעוגיית גרנולה ביתית שתמיד נמצאת אצלי בתיק. וכן, למקרה שתהיתם אני בהחלט מסתפקת באחת. העוגייה הזאת מלאה בכל טוב, ולמרות שאינה דיאטטית במיוחד, היא מזרימה לי אנרגיה ותחושה חיונית. בנוסף, הסיבים שבה תורמים לתפקוד מערכת העיכול ולבריאות הכללית. אגב, אם יש ילדים בסביבה, נסו לתת להם את זה במקום הממתק שהם אוהבים וצפו להתמכרות".

דליה מנטבר (צילום: ג'וי כהן )
נשמה צעירה ותאוות חיים. מנטבר | צילום: ג'וי כהן

המצרכים:
1.5 כוסות קוואקר להכנה מהירה
4 כפות סילאן או 4 כפות סוכר חום
ביצה אחת
כף קמח מלא
כף שומשום
רבע כוס שמן
חופן צימוקים/אגוזים
מעט קינמון או אגוז מוסקט לפי הטעם
כפית גרידת לימון - למי שאוהב ניחוח לימוני

ההכנה:
מחממים תנור ל -180 ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מקציפים ידנית את הביצה עם הממתיק, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.
בעזרת שתי כפיות יוצרים גבעות קטנות ושטוחות ומכניסים לתנור ל – 7 דקות. מוציאים מהתנור כשהעוגיות רכות וממתינים להתקררות. אוכלים בהנאה.

מיכל צפיר, אמנית החיים הטובים: לחם טחינה

"אני תמיד מעדיפה לשתות תה - אני שותה אותו בנחת ובכיף. אם אני מחליטה לאכול משהו מתוק לצדו, אני בד"כ הולכת על לחם טחינה משובח שאותו אני מכינה לבד. הוא אוורירי, בצקי והמרקם שלו כיפי".

A post shared by מיכל צפיר (@michaltsafir) on


המצרכים:
6 כפות טחינה גולמית
4 ביצים
אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות סילאן
כף קמח כוסמת/קמח אורז
קמח כוסמין
קצח/שומשום

ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים טחינה, סילאן ואבקת אפייה
מוסיפים קמח וקורט מלח ומערבבים
מוסיפים ביצים טרופות תוך כדי בחישה
משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את התערובת
ניתן לגוון ולהוסיף צימוקים/אגוזים/חמוציות
מפזרים מעל קצח/שומשום ואופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ – 25 דקות

פאולה רוזנברג, מומחית לרפואה טבעית, מרצה ומטפלת: קראנץ גזר וסילאן

"כששואלים אותי אם קפה זה הרגל בריא אני אומרת שתלוי כמה ועבור מי. הוא פחות מתאים, למשל, למי שסובל מבעיות שונות במערכת העיכול כמו כיב קיבה או למי שסובל מלחץ דם גבוה. לעומת זאת מי שסובל מלחץ דם נמוך יכול בהחלט ליהנות משתיים – שלוש כוסות קפה ביום. אני אוהבת לשתות את הקפה שלי לאט ומחזקת אותו בחליטה. לצדו אני בדרך כלל מנשנשת קינוח נפלא ובריא – 'קראנצ גזר וסילאן'. שילוב הטעמים נהדר, והוא בעיקר מלא בערכים תזונתיים חיוניים כגון בטא קרוטן שנמצא בגזר, ומינרליים ונוגדי חמצון שאף מתגברים עם פעולת החימום. גם לשומנים בקינוח הזה יש תפקיד חשוב כיוון שהם תורמים לספיגת הוויטמינים. אין ספק שמדובר בקינוח שמחמם את הלב ומעשיר את התפריט וכל זה במספר דקות עבודה בלבד. ניתן לשמור במקרר למשך 3-4 ימים ולחמם לפני ההגשה".

A post shared by Paula Rosenberg��פאולה רוזנברג (@paularosenberg) on


המצרכים:
3 גזרים, מגוררים דק דק
2 כפות סילאן
1 כף קוקוס טחון
2 כפות אגוזי פקטן גרוסים
1 כפית שמן קוקוס.

ההכנה:
להקפיץ הכל במחבת כחמש דקות. לנשנש.
"תודו לי על זה אחר כך".

חלי ממן, מייסדת רשת קבוצות תמיכה להרזיה: טוסט חלה קלה עם חלווה ביתית

"אני אוהבת את הקפה שלי חזק וללא סוכר. לצדו אני אוהבת לאכול שתי פרוסות טוסט מחלה קלה עם ממרח חלווה ביתי. זה קינוח שדורש 2 דקות הכנה. הוא גם מתוק וגם בריא. הפחמימה שבו המוגשת לצד מנת השומן, מסייעת לפירוק הסוכרים בגוף בצורה מתונה וזה למעשה מה שמונע מאתנו את הצורך בעוד ועוד מתוק".

A post shared by Official HELI MAMAN | חלי ממן (@helimaman) on


המצרכים:
שתי פרוסות טוסט מחלה קלה
2 כפות טחינה גולמית (רצוי מלאה המכילה כמות גדולה יותר של סידן)
כפית סילאן טהור איכותי

ההכנה:
מערבבים את הטחינה והסילאן ומורחים בהנאה על הטוסט. מתענגים.