כ-65% מהישראלים לא מתאמנים באופן קבוע: כך עולה מסקר חדש של מחלקת הערכה ומחקר במכבי שירותי בריאות, שנערך בקרב מדגם מייצג של כ-500 ישראלים בני 75-20.
כ-40% מהמשיבים ציינו כי הם מקפידים לקיים אורח חיים בריא במידה רבה או רבה מאוד ו-35% ציינו כי הם מבצעים פעילות גופנית באופן קבוע, בעוד ש-22% מהישראלים העידו כי אינם מקיימים כלל פעילות גופנית. 17% ציינו שהם מתאמנים פעמיים או שלוש פעמים בחודש בלבד.
שני שליש מהמשיבים ציינו שהם מעוניינים לבצע שינוי בהרגלי הפעילות הגופנית שלהם. 20% מאמינים שעלותם של אימוני הספורט בישראל גבוהה, ו-41% מהמשתתפים אף ציינו כי ויתרו על פעילות גופנית שהיו מעוניינים בה בגלל העלות.
המניע המרכזי של הישראלים לביצוע פעילות גופנית, כך עולה מהסקר, הוא שמירה על הבריאות – 81% מהמשיבים אמרו כי זו הסיבה העיקרית שמניעה אותם לביצוע פעילויות ספורט וכושר. 40% מהנשאלים ציינו שהם מבצעים פעילות גופנית על מנת להתאוורר מלחצי היום-יום. נתון מעניין נוסף מתייחס לשעת האימון - 61% העידו כי הם מתאמנים רק בערב ואילו 27% מהישראלים מעדיפים להתאמן בשעות הבוקר.
ההיבט הכלכלי
עוד נמצא בסקר כי כ-35% מהישראלים המבצעים פעילות גופנית מחזיקים במינוי לחדר כושר או שהם שייכים למסגרת אימונים אחרת. 57% מהמתאמנים שיש להם מינוי סיפרו שהם מבזבזים עד 250 שקלים בחודש על פעילות גופנית (בריכה, פילאטיס, חוגי ספורט ועוד), 32% מבזבזים בין 500-250 שקלים ו-8% משקיעים מעל ל-500 שקלים מדי חודש.
פעילות הגופנית הנפוצה ביותר היא גם כנראה הזולה ביותר – הליכה, שבה עוסקים 64% מהמתאמנים. סוגי ספורט פופולריים נוספים הם ריצה (21%), אימונים בחדר כושר (19%), פילאטיס מזרן או מכשירים (13%) שיעורי עיצוב גוף (11%), שחייה (11%) ואופניים או ספינינג (11%).
אגב, אם אתם ממהרים לחשב את ימי השבוע שבהם אתם מקדישים זמן לביצוע פעילות גופנית, חשוב שתדעו שההמלצות הרפואיות המקובלות בעולם מתייחסות לפעילות גופנית בעצימות בינונית במשך 150 דקות בשבוע, או 75 דקות בעצימות גבוהה.
"כושר הוא הכלי הטוב ביותר למניעת מחלות"
ד"ר תילי פישר יוסף, מומחית ברפואת משפחה במכבי שירותי בריאות, מתייחסת לנתוני הסקר ואומרת כי "שמירה על אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית ותזונה מאוזנת, היא הכלי הטוב ביותר למניעת מחלות והשמנת יתר ולהארכת תוחלת החיים. אנשים המבצעים פעילות גופנית על בסיס קבוע מפחיתים את הסיכויים שלהם לסבול ממגוון מצבים רפואיים מסכני חיים כמו התקפי לב, אירועים מוחיים, יתר לחץ דם, סרטן השד, סרטן המעי הגס וסוכרת. בנוסף, נמצא שאנשים אשר הכניסו ספורט וכושר לשגרה שלהם סובלים פחות מדיכאון וחרדה".
כדי להתמיד בפעילות, היא מציעה להצמיד את הפעילות הספורטיבית לתחביב אהוב. "אנשים שאוהבים להקשיב לפודקאסטים יכולים לעשות את זה במהלך הליכה. מי שאוהב טלוויזיה שילך על הליכון – כשמבצעים פעילות גופנית במקביל לתחביב המוח שלנו מתרגל וגורם לנו להתמיד בפעילות".
* הסקר המקיף נערך לרגל השקת השירות החדש של מכבי – UPAPP, המעניק לחברי מכבי כניסה בעלות מסובסדת לקרוב ל-1000 מרכזי אורח חיים בריא בכל רחבי הארץ.