View this post on Instagram

A post shared by מיכל צפיר - מאמנת לחיים בריאים (@michaltsafir) on

כשמדובר במשקל הגוף שלנו – הזמן שחולף לרוב לא משחק לטובתנו. חילוף החומרים והגיל גורמים לרובנו לעבוד קשה יותר כדי להישאר במשקל רצוי.

מיכל צפיר, מאמנת לחיים בריאים ומחברת "ליצור את החיים שאני רוצה" ו"כל אחד יכול לחיות חיים בריאים יותר", החליטה שהעובדה שהגוף שלה משתנה היא סיבה ממש לא רעה כדי לקחת את העניינים לידיים, וגם הזדמנות לפרסם פוסט בעמוד הפייסבוק שלה, שבו חשפה את השינוי שהיא עוברת.

 

וכך כתבה בפוסט:

שמנתי, כן כן אני יכולה לייפות את זה ולומר שאלו לא הקילוגרמים שעלו כמו העובדה שהרכב הגוף השתנה ויש לי פחות מסת שריר, אבל עזבו את הסמנטיקה, התוצאה היא זהה, בשנתיים האחרונות עליתי בהדרגה איטית כ 5 ק״ג של שומן וזה לא בא לי טוב.

 

לכאורה אני עושה את מה שעשיתי בעשר השנים האחרונות מבחינת תנועה ותזונה, אז מה קרה?? בכל זאת משהו השתנה, הגיל, התבגרתי ב10 שנים, עברתי את גיל 50, קצב חילוף החומרים הואט, אולי אפילו העובדה שאני עובדת ימים ארוכים יותר ותובעניים יותר,מנהלת עסק, כלומר הנסיבות השתנו והתוצאה היא ששמנתי ואני בוחרת לעשות משהו בנידון, בוחרת לעשות את הכי טוב בנסיבות המשתנות של החיים.

 

לפני יותר מעשור כשהשלתי מגופי מעל 30 ק״ג עודפים תמיד הצטערתי שבדיעבד לא תעדתי את הדרך, אז הנה היקום זימן לי הזדמנות חוזרת, אמנם לא 30 קילוגרמים אבל חמישה עקשנים במיוחד ועכשיו אני בוחרת לשתף אתכם במסע האישי בהורדת אחוז השומן והעלאת מסת השריר.
ולשאלה למה זה חשוב לי? כי מסת שריר מאפשרת לי לאכול קצת יותר, ואני אוהבת לאכול, פעילות גופנית שכוללת רק שריפת שומן (כמו ריצה ) ללא בניה וחיזוק של שריר, זה פשוט לא עובד אי אפשר לשמור על התוצאה.

 

אל הבחירה שלי מתלווה ״ספרטקוס״ מאמן הכושר הנחוש שהחליט לחשוף אותי לשגרת אימונים קצת שונה מזו שאני מכירה, ואני זורמת כי אם יש משהו שאני יודעת בוודאות, זה שכדי להגיע לתוצאות אחרות יש לשנות את הפעולות או\ו לשנות את הגישה.
את הגישה שלי שהיא תמיד למצוא את הפתרון גם כשהדרך מאתגרת אני ממשיכה ובחרתי לשנות את שגרת האימונים וזה כולל גם את השעה שבה אני מתאמנת.
ספרטקוס פיתח שיטה שנקראת ״להיפטר מהמאמי טאמי״ ונגלה יחד את ההשפעה שלה.

 

שיהיה ברור אני מקבלת את שינויי הגיל באהבה רבה אך לא משנה את הבחירה - להמשיך לכבד את הגוף לא להזניח ולא להניח שאין מה לעשות... אז הנה אני כאן מתחייבת לשתף בזמן אמת, בלי פוטושופ ובלי ליפייף, לשתף בשיגרת האימונים, בקשיים, בהצלחות ומן הסתם גם בתיסכולים, יש לי הרגשה שיהיו גם מהם הרי הם חלק מהדרך.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מיכל, כל הכבוד על הכנות. לא חששת שהפוסט הזה יעמיד אותך בעמדת ה"סנדלר היחף"?

"לא, אני לא שונה מאף אחד שעובד קשה וגם הגוף שלי משתנה עם הזמן. היה לי חשוב להעלות את הנושא, כי אני חושבת שהוא מטריד רבים. אני חושבת שזה בסדר גמור שמשקל הגוף שלי הוא לא מה שהיה לפני עשר שנים. אבל, יש פה אבל גדול: אני כן ערה לשינויים, וחשוב לי לאתר מגמת עלייה או שינוי. הרי בינינו, הכי קל זה להעלים עין, ולומר, 'אז עלית חצי קילו השבוע, ביג דיל' - וזה באמת לא עניין. הבעיה היא שחצי קילו ועוד חצי קילו מצטברים לאורך הזמן. וזו הסיבה שרבים מאיתנו פתאום קולטים שהם עלו כמה קילוגרמים טובים, רק כי לא הקפידו לתת לגוף שלהם תשומת לב ולבחון שינויים.
היום אני מבינה שאני לא רוצה להיות במקום הזה של השמנת יתר. השמנה זו מחלה. היא עלולה להוביל לאינספור בעיות בריאות כמו סוכרת ובעיות לב. למה אני צריכה את זה? החיים יפים".

איך שמת לב לשינוי?

"פתאום ראיתי שהבגדים כבר לא מונחים עליי באותו אופן, וקצת לוחץ פה ושם. כמובן שגם נמדדתי כדי להיות בטוחה בזה ובדקתי את אחוזי השומן. הנתונים לא שיקרו".

התבאסת?

"מה זה יעזור לי? הבאסה לא קיימת בלקסיקון שלי. היא לא תניע אותי לפעולה. לכן אני לא מתבכיינת, אבל גם לא מסתירה את זה וכן פועלת כדי לשנות את זה".

מה זה אומר?

"שאני צריכה להתאמץ יותר ולעשות דברים יותר מדויק. אני מוכנה להשקיע ובעיקר שאני לוקחת אחריות על החיים שלי. אם להיות ספציפית יותר: הפחתתי את צריכת הסוכר באופן משמעותי, הרי הגוף שלנו לא באמת זקוק לעוגה. שנית, שיניתי את סוג האימון הגופני שאני עושה, כלומר תגברתי את העבודה על מסת השריר, מה שמאפשר לי לבזבז יותר קלוריות בזמן מנוחה. מעבר לכך, החלטתי שאני לא אוכלת אחרי שבע בערב – מעבר לעניין המשקל, זה מאוד עוזר להפחית את תחושת הנפיחות ותורם לתחושת ערנות. כך הגוף לא עסוק בעיכול בלילה, אלא מתמקד בשינה, בחילוף חומרים ובמה שהוא אמור באמת - מומלץ".

עם יד על הלב, כמה זה עניין של מראה?

"בואי נסכם כבר עכשיו, אני אוהבת את איך שאני נראית, אוהבת את הגוף שלי, כך שלשאלתך זה לא עניין מראה. עם זאת, זיהיתי מגמה של שינוי שאינו מיטיב עם בריאותי, וברור לי שהוא יוביל בהדרגה לעודף משקל גדול. כאשת מקצוע שנחשפת כל היום למחקרים בנושא השמנה, אני לא יכולה להתעלם מהשלכות עודף המשקל על הבריאות. אין לי בעיה עם עוד קילו פה או שם ואין לי איזה מודל שלמות שאני שואפת אליו. אבל יש לי בעיה עם עלייה הדרגתית קבועה במשקל".

עוד ב-mako בריאות:

>> טיפים לירידה במשקל מנשים שעשו זאת והצליחו
>> אלה 5 החומרים הממכרים בעולם
>> מאילו דגני בוקר אתם חייבים להתרחק?
 

מה דעתך על המגמה הזאת, בעיקר בברנז'ה, לתקן כל קמט, להיות רזים. את לא חושבת שיש פה משהו מוגזם?

"אני חושבת שכל אחד צריך לעשות מה שעושה לו טוב. באופן כללי, אני חיה את החיים שלי בלי לשפוט בחירות של אנשים אחרים. כל אדם רשאי לעשות מה שטוב לו כל עוד הוא לא פוגע באחרים. אני יכולה להגיד לך שמי שטוב לו בחייו עסוק פחות בלבקר אחרים. כל עוד דברים נעשים במידה ותחום אחד לא משתלט על כל החיים ופוגע בתפקוד, אני לא רואה בזה בעיה".

יש מחיר שלא תשלמי?

"אני לא מאמינה בלסבול. אני חושבת שאורח חיים צריך להיות מותאם באופן אישי לכל אחד. אם מישהו מקפיד על תפריט תזונה שקיבל מהדיאטנית אבל סובל מכל רגע ובעיקר נשאר רעב – זה לא יחזיק לאורך זמן. באופן אישי, אני משתדלת למצוא את האיזון שמתאים לי. לקום בחמש בבוקר להתאמן זה לא עונש עבורי, אני מאוד נהנית מהשקט, מהטבע ומזמן האיכות שלי עם עצמי. להגיד שזה לא קשה? בטח שכן, אבל להתמודד עם קשיים ולגלות שאני מסוגלת זה מאוד מתגמל".

מה תעשי אם התוכנית שלך לחזור למשקל לא תצליח?

"אני מאמינה שאצליח, הפוקוס שלי כרגע הוא על הפתרון ולא על הבעיה. בגדול, אני מאמינה שיש שתי דרכים לחיות את החיים: אפשר להיות קורבן ולהשקיע זמן בחיפוש אשמים, או לבחור להיות מודעים למצב, להתמקד בפתרונות ולקחת אחריות. בשורה תחתונה, כל אחד צריך לוודא שהוא חי את החיים שהוא רוצה, תוך כדי התפתחות מתמדת, אופטימיות וגמישות מחשבתית".