זה יכול לרענן, להקל על יובש בפה ולאנשים מסוימים זה גם עוזר לשמור על המשקל ולא להכניס דברים מיותרים לגוף – פגופניה, אכילת קרח כפייתית מתארת התמכרות קבועה ללעיסת קרח שיכולה לנוע בין צריכה של קוביות קרח בודדות ביום לכמה עשרות. אולי בהשוואה לכרסום מחקים של עפרונות או גירים, לעיסת קרח לא נראית כל כך גרועה, אבל עדיין היא יכולה להוות תסמין לבעיה רפואית או לגרום לאחת כזו.
לצד הסימפטומים הפיזיים חלק מהאנשים לועסים קרח כדי להתמודד עם לחץ רגשי. לפעמים השימוש הקבוע בקרח גם יכול לנבוע מרצון לשמור על משקל דרך הימנעות מאוכל ו'התעסקות מתגמלת' של הפה בלעיסת הקרח הקר. כולנו זוכרים את ליהיא גרינר באח הגדול לועסת קרחים לאורך כל העונה כדי להירגע ולשמור על המשקל. לטענתה, היא גם ירדה בעקבות כך במשקל. עד כה לא נעשו מחקרים המרמזים או מוכיחים שהטכניקה הזו באמת עוזרת להורדה במשקל.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
מחסור בברזל
חשק מוגבר ללעיסת קרח יכול להעיד על מחסור בברזל או בסידן. מחקר שעקב אחרי מכורים לקרחים מצא כי כ-4% מהמשתתפים ללא אנמיה מחוסר ברזל חוו לעיסת קרח כפייתית, בעוד ש -56% מהאנשים עם אנמיה חוו זאת. מחקר אחר שבדק אנשים הסובלים מאנמיה מחוסר ברזל מצא, כי 13 מתוך 81 המשתתפים סבלו מתסמינים של פגופגיה. נטילת תוספי ברזל ביטלה את התשוקה לקרח אצל חלק מהאנשים הללו.
תיאוריה אחת לגבי הקשר בין אנמיה לפגופגיה היא שלעיסת קרח גורמת לאנשים הסובלים מאנמיה של מחסור בברזל להרגיש ערניים יותר. יש מחקרים שמרמזים על כך שהקרח אולי עוזר להפחית את הנפיחות ותחושת הצריבה בלשון, שלעתים קרובות קשורות למחסור בברזל. אנשים הסובלים מפגופגיה ואנמיה של מחסור בברזל עשויים לגלות כי נטילת תוספי ברזל מקלה על התשוקה לקרח.
בעיות שיניים
תחשבו שאתם לועסים סלעים - אחד הנזקים של אכילה קבועה של קרח, מעבר לתחושת הצמרמורת שהיא יכולה לגרום לאנשים מסביב, היא בריאות הפה והשיניים. הלחץ הכבד שמופעל על השיניים עלול להוביל לסדקים באמייל (שכבת הציפוי של השן) מה שעלול להוביל לרגישות מוגברת למאכלים ומשקאות חמים וקרים.
מעבר להחלשת השיניים, הקרח עלול לגרום לבעיות עם הסתימות שאולי יש לכם. הסתימה של השן מתרחבת מהר יותר כאשר היא נחשפת לטמפרטורות חמות וקרות, מה שיכול לקצר את אורך החיים של הסתימה. בנוסף, יכולים להתפתח כאבי שיניים שנגרמים מגירוי הרקמות הרכות שבתוך השן, בתוך כל שן קיימת שכבה רכה, ולעיסת קרח עלולה לגרום לכאבים באותה רקמה.
איך משתחררים מההרגל הזה?
תמיסו. במקום ללעוס נסו להחזיק את הקרח בפה ולתת לו להיעלם לאט לאט. התחושה הקרירה והרענון המספקים יימשכו זמן רב יותר, וגם לא תפגעו בשיניים או בחניכיים.
חלופה נוספת ובריאה אף יותר, היא לנסות ולהירגע עם משהו בריא יותר כמו גזר או תפוח. החיכוך של הפירות בשיניים יכול לספק את התחושה המוכרת תוך כדי ריווח כפול של סיבים ששומרים על ניקיון השיניים. במקביל תמיד אפשר לנסות ללעוס מסטיק או סוכריות טבעיות.