מי מאתנו לא חיפש באינטרנט מידע על תסמין כזה או אחר שאי פעם היה לו? כל פעם שאנחנו מרגישים שמשהו לא בסדר בגוף שלנו, אנחנו ישר רצים לגוגל לבדוק מה זה יכול להיות. הבעיה היא, שאם לא נעשה זאת בזהירות, אנחנו עלולים לאבחן את עצמנו באופן שגוי.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
אז למה אבחון עצמי בגוגל עשוי להיות מסוכן וכיצד ניעזר בד"ר גוגל באופן אחראי יותר? ד"ר רותם צור - רופא צמוד - כאן כדי לענות על כל השאלות שלכם, גם אלה שלא נעים לשאול.
"האינטרנט הוא מקור ידע נפלא ואינסופי כמעט. אבל עדיין יש בעיה בסיסית באבחנה העצמית שאנחנו מנסים לעשות ברשת עם ד"ר גוגל", מסביר ד"ר צור. לרופאים יש ידע, אבל בעיקר גם את הניסיון ושיקול הדעת הנכונים שמסייעים להם להגיע לאבחנה. ידע בלבד הוא לא מספיק – לרופאים יש את היכולת לברור את הידע ולהחליט מה רלוונטי או לא רלוונטי. רק השילוב הזה בין הידע ליכולות והניסיון יכול באמת להביא לאבחנה נכונה.
"נוסף לכך, יש גם את העניין הפסיכולוגי", מוסיף ד"ר צור. "כשאנחנו מחפשים אבחנה בגוגל, אנחנו מגיעים מראש במצב חרדתי ומודאג. ולכן אנחנו נוטים באופן טבעי להתעכב על האבחנות המפחידות ביותר". אז מה הפתרון? כל ההסברים של ד"ר צור בסרטון המלא.