לרגל יום האישה הבינלאומי החלטנו לנסות ולנפץ כמה מיתוסים שקשורים לנשים. ד"ר שמעון ברק התארח בתכנית "חשבון משותף" של ליאון ופאולה רוזנברג ונתן את חוות דעתו המדעית כרופא. גם פאולה עצמה תרמה את הידע המקצועי שלה כמומחית לרפואה טבעית, והחליפה לצורך האייטם הזה את כובע המנחה בכובע הנטורופתית.
גברים ונשים זקוקים לאותה כמות של שינה מים ואוכל: לא נכון
"מספר הקלוריות שאדם צורך תלוי בהרכב הגוף שלו. שריר דורש יותר קלוריות מאשר שומן, וככל שיש יותר שרירים ניתן לצרוך יותר קלוריות מבלי לעלות במשקל. באופן כללי לגברים יש יותר מסת שריר מאשר לנשים ולכן הם יכולים לאכול יותר קלוריות מאשר נשים באותו המשקל. גם מבחינת מים - הגברים זקוקים ליותר מים. עם זאת, הרכב גוף יכול להשתנות בתוך מין וגיל. לגבי שינה, מחקרים מראים כי נשים צריכות לישון יותר מגברים".
נשים יותר עצבניות לפני מחזור: לא נכון
"כאשר בדקו את רמות ההורמונים הנשיים לפני מחזור ראו שאין הבדל משמעותי, ואם יש הבדל זה מתבטא בשינויים פסיכולוגיים או פסיכו-אורגניים. זה קשור להרגשה, כי אישה יודעת שסדר היום שלה הולך להשתנות. סטטיסטית מדובר על 8-15 אחוז מהנשים שיחוו שינויים במצב הרוח לפני מחזור, והרבה פעמים יש קשר משפחתי. מדובר גם בסביבה, גם בתנאי החיים וגם בגורמים משפחתיים".
מגיל 35 קשה להיכנס להריון: לא נכון
"הפוריות הולכת ויורדת עם הגיל, אבל גבולות קשיחים ברפואה זה לא לעניין. עם זאת, השעון הביולוגי מתקתק כי כל אישה נולדת עם מספר ביציות סופי, כמות ביציות שיהיו לה כל חייה, מכאן שלכל אישה יש מספר מוגבל. לשאלה אם הפוריות תמשך עד גיל 50 או 32 - ככל שעברו יותר מחזורים מחיי האישה כך נותרו לה פחות להיכנס להריון. המספר הוא שרירותי אבל ככל שאשה יותר מבוגרת כך, מן הסתם, יותר קשה לה.
*ייעוץ רפואי: ד"ר שמעון ברק, רופא ילדים
"חשבון משותף"- א'-ג', 15:45