הדפסת תלת-ממד היא לא רק המצאה מגניבה, היא גם יכולה לשפר את הרפואה. השבוע נרשמה פריצת הדרך בתחום כאשר מינהל המזון והתרופות בארה"ב אישר תרופה שמיוצרת בטכנולוגיית הדפסת תלת ממד. הצעד הבא יהיה ייצור של תרופות מותאמות אישית לצרכים של מטופלים.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
אפרסיה, החברה שעומדת מאחורי התרופה המודפסת הראשונה, מבטיחה סוג חדש של טבליה. הטבליה עשוייה משכבות של אבקה שנדחסות יחדיו על ידי מדפסת תלת הממד, וההתמוססות שלה בגוף היא יעילה יותר מאשר תרופות רגילות. כרגע, התרופה המוצעת היא ספריטאם, שנועדה לטיפול באפילפסיה.
בנוסף, הטכנולוגיה הזו יכולה להבטיח לרופאים שהמינון שהם רושמים הוא אכן המינון שהמטופל מקבל, משום שכל טבליה מכילה מינון אחיד של התרופה. "אין צורך במדידה של התרופה", אומרים בחברת אפרסיה, "משום שכל מטופל מקבל כדורים שנוצרו במיוחד בשבילו. זה הופך את הטיפול לפשוט יותר".
בשנים האחרונות אכן מתבצעים מחקרים וניסויים בתחום הדפסה תלת ממדית. מדענים עובדים על ייצור גידים, עצמות ואפילו איברים שלמים להשתלה. בנוסף, גם בתחום רפואת השיניים ישנו שימוש בחלקים מודפסים. הדפסת תלת ממד היא ההמצאה המבטיחה ביותר של עולם הרפואה, ובקרוב נוכל ליהנות מיתרונותיה בתחומים נוספים.
עוד ב-mako בריאות:
>> האם שמירת נידה זה באמת בריא?
>> מצחצחים במקלחת? טעויות שהורסות את השיניים
>> מישהו אמר אוכל בחינם? ולמה אנחנו לא יכולים להגיד לו לא?