1 מכינים את קוביות התפוחים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מקלפים תפוחים, מסירים מהם את הליבה וחותכים לקוביות קטנות.
2 מערבבים בקערה למיקרוגל סוכר וניל, קינמון, מים רותחים ואת קוביות התפוחים. מחממים במיקרוגל כשהקערה מכוסה, במשך 5 דקות, לריכוך חלקי.
3 מכינים את בלילת העוגה, מוסיפים את התפוחים ואופים: בקערה נפרדת מערבבים ביצים, סוכר ושמן. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד (וזהו!).
4 מוסיפים את קוביות התפוחים החמות (כולל הנוזלים בתחתית הקערה) ומערבבים. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
5 אופים 45 דקות, להשחמה (קיסם שננעץ יוצא יבש). מצננים לגמרי.
6 חותכים לריבועים, מזלפים פסים של מייפל לקישוט על כל ריבוע ומגישים.
* המתכון מתאים לתבנית מרובעת 25X25 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק.
* למתכון טבעוני: במקום ביצים - כוס רסק תפוחי עץ ללא סוכר + חצי כפית אבקת סודה לשתייה + כפית חומץ.
המתכון מתוך הספר "מתוק בבית" של קרין גורן, הוצאת תכלת.
רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?