עוגת שוקולד ב-2 דקות עבודה, מזהירה מראש היא מתחסלת במהירות שיא, והשוס של השוס הוא שזו עוגה ללא גלוטן. אין הבדל בטעם, ולדעתי זו צריכה להיות העוגה הקבועה בימי הולדת בגן! עוגה שנותנת מענה גם לילדים צליאקים ואף אחד לא ירגיש בהבדל, באחריות.
יבשים:
- 2 וחצי כוסות מידה של קמח ללא גלוטן שופרסל Green (מניסיון לא כל הקמחים ללא גלוטן אותו הדבר.לכן אני מציינת את זה כי אני לא יודעת איך זה עם קמח אחר)
- 2 שקית אבקת אפייה (זו לא טעות)
- 1 וחצי כוס מידה סוכר
- כפית סודה לשתיה
- 3/4 כוס קקאו איכותי
- כוס קוקוס
רטובים:
- 6 ביצים בגודל L
- 3/4 כוס שמן
- 2 כוסות חלב אורגני שופרסל green חם (שחומם דקה במיקרו)
- 2 כפות רום
- 2 כפות תמצית וניל או 2 שקית סוכר וניל
לציפוי:
- 100 גרם חמאה /מרגרינה /חצי כוס שמן
- 4 כפות קקאו גדושות
- כוס סוכר
- חצי כוס מים רותחים
- 3 כפות תמצית וניל
- 2 כפות ממרח שוקולד שאוהבים
לקישוט:
- קוקוס או סוכריות או ממתקים או כל מה שבא לכם
-
בקערה אחת שמים את כל היבשים ומערבבים
-
בקערה שנייה שמים את כל הרטובים – אני ממליצה לשים קודם את החלב, לחמם במיקרו ואז להוסיף את שאר החומרים לאותה הקערה (מטרת חימום החלב זה שהוא עוזר לנו בערבוב החומרים ופותר לנו את נושא הגושים)
-
מאחדים בין שתי הקערות - עושים גומה ביבשים ומוסיפים את הרטובים ומערבבים טוב עד שיש לנו עיסה אחידה וללא גושים
-
מעבירים לתבנית 26 מתפרקת משומנת. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 42 דקות. (זמנים משתנים מתנור לתנור יכול להיות גם 45 דק בתנור חלש)
-
מוציאים ועוטפים בניילון נצמד כשזה חם. למה? בכדי שהעוגה תזיע ותהיה לחה באופן טבעי
-
אופן הכנת הציפוי: שמים הכל בקלחת ומבשלים 3 דקות על הגז עד שהכל נמס ואז מערבבים טוב טוב
-
טיפ חשוב: בעזרת קיסם עץ עושים חורים בעוגה ואז שופכים את הציפוי ואז העוגה מקבלת ציפוי ורטיבות שוקולדית (לא חובה)
-
מקשטים במה שבא לכם קוקוס או סוכריות או ממתקים