תפוח אדמה זה המרכיב המושלם. אם יש אותו בבית, תמיד אפשר לאלתר מנה נהדרת וטעימה. הפעם הכנתי מנה ישראלית אסלית, במיוחד לכבוד ל"ג בעומר, חג בו תפוח האדמה מקבל מקום של כבוד.
-
4 תפוחי אדמה
-
2 חצילים
-
לימון
-
חצי כוס טחינה גולמית green
-
מלפפון חמוץ
-
עגבניה
-
פטרוזיליה
-
שמן זית green
-
2 ביצים קשות שמכינים ומצננים מראש
-
מלח
-
פלפל
- מכניסים תפוח אדמה לתנור שחומם לטמפרטורה של 230 מעלות למשך שעתיים
- אחרי שעתיים מורידים ל180, מכניסים קוביות חציל שחתכנו מראש לגודל קטן ומרססים בספריי שמן או מזלפים שמן זית למשך חצי שעה, לפי ההעדפה
- בינתיים מכינים טחינה גולמית - חצי כוס טחינה גולמית, שליש כוס מים, מלח וכף לימון סחוט
- חותכים מלפפון חמוץ, ביצים קשות וקוביות עגבניה לחתיכות קטנות
- כשהתפו"א מוכן, פותחים לחצי, לוקחים כף מערבבים את הפנים ושמים חציל, קוביות עגבניה, פטרוזיליה וביצה קשה