אחרי שבת, נשאר לי הרבה פעמים סיר קציצות עם אפונה, מנה קבועה אצלנו בבית.

אבל בסיר הקציצות לא נשארות קציצות אלא רק אפונה וירקות….כל יושבי הבית מחסלים את הקציצות שבסיר.

אז אני עושה בדיוק מה שאמי הייתה עושה, מחממת מחבת עם שמן זית, לוקחת את האפונה שנותרה, שוברת מעל כמה ביצים והנה, ארוחת הצהריים מוכנה ללא שום בזבוז, שום מצרך מהסיר לא נזרק לפח.

איך מכינים את הקציצות באפונה? מתכון מצורף:

  • בצל

  • 2 כפות שמן זית green

  • שקית אפונה קפואה, מופשרת, שטופה ומסוננת

  • חצי שקית גזר גמדי קפוא, מופשר, שטוף ומסונן

  • תפוח אדמה גדול\

  • רבע כפית מלח

  • חצי כפית פלפל שחור

  • כפית כורכום

  • חצי כפית כמון

  • כף אבקת מרק עוף (אפשר לוותר ולהוסיף עוד מלח)

 לקציצות:

  • חצי קילו בשר טחון (אפשר להכין גם עם עוף) 

  • תפוח אדמה

  • בצל

  • חצי צרור פטרוזיליה

  • 3 שיני שום 

  • כף שמן

  • חצי כף מלח

  • כפית פלפל שחור טחון 

  • רבע כפית פלפל שחור גרוס

  • חצי כפית כמון

  • כפית פפריקה

  • חצי כפית כורכום

  • 3 כפות פירורי לחם

  • ביצה

  • רבע כוס מים

  1. קוצצים את הבצל קטן קטן (הכי טוב במעבד מזון) ומטגנים כ-4 דקות
  2. מוסיפים את האפונה והגזר ומאדים 2-3 דקות
  3. בזמן הזה קולפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה לסיר, מערבבים ומאדים עוד דקה-שתיים

    עוד מתכונים שיעזרו לכם למנוע בזבוז מזון>
  4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ושופכים פנימה 2 וחצי כוסות מים רותחים. מערבבים ומנמיכים את האש
  5. מכינים את הקציצות: מעבירים את הבשר הטחון לקערה. טוחנים את תפוח האדמה, הבצל, הפטרוזיליה והשום במעבד מזון, מוסיפים לבשר הטחון ומערבבים
  6. מוסיפים את השמן, התבלינים, פירורי הלחם, הביצה והמים ומערבבים טוב טוב
  7. מכדררים את הקציצות, מוסיפים לסיר, דואגים שהכל יהיה מצופה היטב ומבשלים יחד כשעה ורבע