עוגת תפוחים בשכבות זה חלום מתוק. כל ביס זה ענן של רכות בניחוח קינמון ונילי כזה ועוד לא אמרתי מילה על הרכות והעסיסיות, אמאאא התעלפתי כמה שזה טעים וכלום עבודה.
-
3 ביצים מידה L
-
3/4 כוס סוכר חום
-
חצי כוס שמן (מידה)
-
200 מ"ל יוגורט (גביע ו-2 כפות) לגרסה פרווה 3/4 כוס מיץ תפוחים
-
כוס + כף גדושה קמח תופח
מילוי:
-
3 תפוחים פרוסים לפלחים דקים
-
כף קינמון שטוחה
-
כף גדושה סוכר חום
-
כף תמצית וניל
-
4 כפות אגוזי המלך טחונים (לא חובה)
להגשה:
- אבקת סוכר
-
מערבבים את הבלילה ידנית (אפשר במיקסר). מערבלים תחילה ביצים וסוכר, מוסיפים יוגורט ושמן ואח"כ קמח תופח עד שהכל התערבב היטב
-
לוקחים תבנית אינגליש קייק רחבה (31 על 11) ומשמנים היטב
-
את התפוחים מערבבים בקערה עם הסוכר קינמון ותמצית וניל
טארט תפוחים דק בחמאת קרמל של אהרוני> -
הרכבת שכבות העוגה: מניחים רבע מהבלילה מפזרים מעל 2 כפות אגוזי המלך ותפוחים. מעל עוד רבע בלילה ושכבה של תפוחים. אח"כ עוד רבע בלילה ושוב תפוחים. מעל הרבע האחרון מניחים אגוזי המלך ומעל האגוזים תפוחים, כך אגוזי המלך ישמרו שהתפוחים לא ישקעו
-
אופים בחום 170 מעלות תנור טורבו 50 -45 דקות. מוציאים ועוטפים בניילון נצמד כשהעוגה חמה. ככה היא תזיע ותהיה רטובה ועסיסית. שהיא מתקררת בוזקים אבקת סוכר חותכים ומתענגים