תקשיבו לי טוב טוב זה אחת העוגות הטעימות שהכנתי. שליש מכמות הגבינה וטכניקה שונה מהעוגת גבינה הקלאסית שלנו יוצרת עוגה שהיא כולה עננים. כל ביס אנחנו עפים גבוה אל על.
בקיצור אתם חייבים להכין אותה לפחות פעם אחת בחיים!
-
6 ביצים xl שופרסל green
-
80 גרם חמאה
-
250 גר גבינת שמנת רצוי 30 אחוז שומן
-
2 שמנת חמוצה 27 /15 אחוז (סה"כ 400 גרם)
-
3/4 כוס קמח (80 גרם)
-
רבע כוס קונפלור (20 גרם)
-
3/4 כוס סוכר (170 גרם )
-
כפית מיץ לימון
-
כפית גרידת לימון
-
כף תמצית וניל טהורה
-
מחממים את התנור ל-200 מעלות. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים (שימו לב שאתם משתמשים בביצים xl)
-
מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב ורך (שימו לב לא קצף קשה אלא רך ויציב בגלל שאם תקציפו לקצף חזק יהיה קשה לערבב ולקפל אותו למסה השנייה של החלמונים)
-
מסת החלמונים: בקלחת קטנה שמים חמאה, גבינת שמנת ושמנת חמוצה ומבשלים על אש קטנה עד שהכל נמס ומתערבב היטב
-
מצננים ומוסיפים את החלמונים, הקמח והקונפלור מיץ הלימון הגרידה תמצית הוניל ומערבבים (אני ממליצה להעביר את הקמח והקונפלור במסננת). מערבבים הכל עד שהמסה אחידה חלקה ובלי גושים
-
לוקחים מעט מהחלבונים שהקצפנו ומערבבים בעזרת מטרפה קטנה בתנועת קיפול. עוד קצת מקפלים ומערבבים בתנועת קיפול. אח"כ שופכים את המסה לתערובת החלבונים המוקצפת ומערבבים ומאחדים את 2 המסות עד שמתקבל מרקם אחיד
-
מעבירים לרינג גבוה או סיר ג’חנון בקוטר 20. אם משתמשים בסיר ג’חנון - לא לשכוח לשמן בחמאה את הדפנות ולגזור נייר בקוטר התבנית ולרפד. אם שמים רינג אז שמים נייר כסף מעל נייר אפיה מסביב נייר מטבח רטוב סוגרים הכל.משמנים את הדפנות או שמים שקף נייר שיעזור לחלץ. מניחים את הרינג העטוף או הסיר בתוך תבנית תנור עם מים רותחים. ואופים 18 דקות על חום 200
-
מנמיכים ל-140 מעלות ואופים 40 דקות נוספות
-
משאירים את העוגה בתנו הכבוי כחצי שעה. מוציאים מצננים טיפה ומכניסים לקירור שלוש שעות
-
לפני ההגשה הופכים את העוגה על צלחת