אתגר תפוחי העץ: מאפה תפוחים וקינמון של עומר מילראתגר התפוחים הזכיר לעומר את קינוח התפוחים בחמאת קינמון שסבתא שלו היתה מכינה. בגרסה העדכנית שלו החמאה פינתה את מקומה לשמן זית, מה שהופך את המנה למאוזנת יותר, וגם לטבעונית אם תוותרו על גלידת היוגורט
צילום: עומר מילר
|
משלוח טרי של תפוחים הגיע עד הבית ועורר בי זכרון מתוק מבית סבתא. סבתא שרה שלי, זכרונה לברכה, הייתה מכינה תפוחים שלמים צלויים בתנור בחמאת קינמון. הבית היה מתמלא בניחוחות מתקתקים והטעם, נימוח ונהדר. החלטתי לכבוד סבתא שרה היקרה, להכין טייק אוף, גרסה מעודכנת של הקינוח שלה, בגרסה מעודנת שיותר שמתאימה לאיזון החדש עליו החלטנו בבית ברוח שופרסל גרין. בחרתי להשתמש בתפוחי קינזי ואמברוזיה עם טוויסט מאוזן. עוד מתכונים של עומר מילר מחכים לכם כאן> שירן ואני התחלנו להפחית כמויות חמאה במטבח הביתי ולכן הפעם הכנתי את התפוחים בשמן זית ולמרות שזה אולי נשמע קצת איזטורי לקינוח, זה יוצא פשוט נפלא. כדי ליהנות עד הסוף, אני ממליץ להגיש לוהט ליד גלידת יוגורט קרמית צוננת ומפתיעה. אפשר לבחור גם בגלידת וניל או שמנת, הכל תלוי בהעדפה האישית. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל180 מעלות מצב טורבו 2 פורסים את תפוחי העץ דק-דק עדיף במנדולינה 3 בקערה קטנה מערבבים שמן זית, קינמון, סוכר חום, אגוזים 4 בקערת ערבוב מניחים את תפוחי העץ, יוצקים את חומרי התיבול ומערבבים היטב 5 מסדרים את התפוחים המתובלים בצורה ספיראלית בתבנית המתאימה לתנור 6 מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה. 7 מסירים את נייר הכסף וצולים עוד עשר דקות 8 מגישים מיד לצד גלידת יוגורט צוננת בתיאבון! |