אחת ממנות הרחוב (שנכנסה ביהורתה למסעדות העילית מבלי להתבלבל) הטעימות והשוות ביותר היא עראייס. פיתה שמנמנה שמכילה בתוכה בשר טחון או קצוץ, מעט תבלינים ויאללה על המנגל. כשאני מכין עראייס, ובקרוב יום העצמאות אז אכין לא מעט, אני דואג להשתמש בטחינה משובחת והכי הכי חשוב זה לבחור את השמן הזית הכי איכותי. אני משתמש במוצרים של גרין שמבחינתי הם האיזון שלי גם במנות כאלה.
-
1/2 קילו בשר בקר ביחס של: 70% בשר בקר כתף פרה 30% שומן
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 בצל לבן קצוץ
-
3 פיתות חצויות
-
שמן זית green
-
להגשה: טחינה green
- מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב
- מכדררים לכדורים בגודל של כדור טניס בערך
- לכל חצי פיתה מכניסים כדור בשר ומועכים אותו
- מחממים מחבת על האש הכי גבוהה
- מברישים בשמן זית את כל הפיתה ומניחים על המחבת לצריבה של 2 דקות מכל צד. לאחר מכן מניחים לצריבה על הצד הפתוח של הפיתה, בין דקה לשתיים
- מוציאים את הפיתה וכעת חותכים לרבעים- את החיתוך נבצע מהצד הפתוח לצד הסגור כדי שכל הבשר לא יגלוש לנו החוצה
- מכינים טחינה איך שאוהבים ומגישים לצד המנה