זכיתי לגדול עם זוג סבתות משמעותיות. סבתא שרה, סבתא חמה ומחבקת שתמיד פינקה עם כל המנעמים והמטעמים כמו שרק סבתא קלאסית יכולה להעניק. ומעבר השני של המתרס, סבתא גולדה ז"ל, שהיתה אישה מיוחדת עם עבר לא פשוט, ניצולת שואה, נשואה לסבא שגם הוא ניצול שואה, שעברה בחייה מסע קשה ומטלטל שכמו שאנחנו יודעים, אף פעם לא באמת נגמר, ונושא צלקות גם שנים אחרי ובעצם לתמיד. סבתא גולדה היתה סבתא שיכולתי לראות בבירור לפי המבט שלה בעיניים שהיא אהבה אותי מאוד, אבל היתה לה דרך אחרת משלה להראות לנו אהבה, דרך שבתור ילד לא תמיד פשוט להבין ולפענח.
מרק העוף של סבתא גולדה היה שונה מכל מרק עוף צח ועדין שהכרתי, להיפך, הוא היה מרק אגרסיבי ורווי בטעמים. דוגמה קלאסית לכך היא שאני זוכר ששאלתי אותה למה לא לחתוך את הגזר במרק באלגנטיות, למה להכניס אותו ישר ככה לתוך הסיר בלי לקלף ובלי לפרוס. התשובה שלה היתה גם תמצית המהות שלה: "לא צריך אלגנטיות, צריך בריאות, צריך להתחזק מכל המרכיבים ודווקא בקליפה של הגזר יש את כל הטוב שהגוף צריך."
היא לא התרגשה מאלגנטיות או סטייל, התוכן והדאגה זה היה עבורה העיקר והאהבה שלא תמיד היה פשוט לה לבטא במילים, היתה ניכרת בצלחת מרק מלאת כל טוב שהיא דאגה להכין לנו ולהגיש בתשומת לב והקפדה. מוזמנים להצטרף אליי למתכון עם הסוד המיוחד של סבתא גולדה שיצר את הטעם שהוא בעצם זכרון מנחם שלה ורק שלה.
-
עוף אורגני שלם
-
8 עצמות מוח
-
3 בצל
-
2 גזרים
-
צרור סלרי
-
צרור שמיר אורגני green
-
שורש פטרוזיליה
-
2 קישואים
-
1 כרובית/כרוב
-
תוספת לבחירה : ניתן לשלב עם שקדי מרק ללא גלוטן מבית שופרסל GREEN
- שמים את כל המרכיבים בסיר, ומביאים לרתיחה
- מנקים את הקצף העכור
- מנמיכים להבה, והסוד הוא שבסיום ניקוי הקצף, מכניסים את הסיר לתנור שחומם לחום של 120 מעלות לשבע שעות בדיוק
- אם רוצים מגישים עם שקדי מרק