יום הפסטה וודאי נחגג ברחבי העולם בעזרת גרסאות מפונפנות ויוקרתיות ומחוות לקלאסיקות האיטלקיות המפורסמות אבל לפעמים מה שמתחשק לנו וגם לילדים זה דווקא מנת פסטה פשוטה, מנחמת וטעימה שאפשר להכין מהר ובטוח בעזרת מספר מרכיבים פשוטים:
-
6 שוקיים
-
חבילת פסטה פוזילי שופרסל green
-
רסק עגבניות
-
סוכר
-
מלח
-
שמן זית green
-
מכינים פסטה ע"פ הוראות יצרן
-
צולים 6 שוקיים בארבע כפות שמן זית ואז מפזרים מלח למעלה
-
אחרי שהן צלויות היטב מוסיפים מים בגובה של השוקיים
-
לאחר מכן מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות מרוכז וקורט סוכר
-
מבשלים עד שהעוף מתבשל והרוטב מסמיך אבל שעדיין מספיק עבור חבילת פסטה, לא לצמצם יותר מדי
-
מוציאים את השוקיים ואז מבשלים על אש קטנה את הפסטה עם הרוטב עד שהרוטב והפסטה יתמזגו
-
נשאר רק להוסיף את העוף ולברך... בתאבון! ויום פסטה שמח כמובן (: