עוגת דבשמתכון לעוגת דבש בחושה שקשה לסרב לה: פשוטה מאוד להכנה, מפיצה ניחוחות של התחלה חדשה וטעימה מאין כמוה. אין פלא שהיא עוגת הדבש הקבועה שלנו כבר שנים
חן שוקרון
| mako אוכל
| פורסם 15/09/24 19:39
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
העולם נחלק לשניים: כאלו שאוהבים עוגות דבש וכאלו שמעווים את פרצופם רק לשמע צמד המילים הזה. אני כמובן משתייכת לצד שאוהב, מאוד אוהב. מבחינתי אם יש עוגה בחושה אולטימטיבית, כזאת שכיף לאכול בצמוד לכוס תה חמה, זאת עוגת דבש רכה, לחה, לא מתוקה מדי ומבושמת בתבלינים.
העוגה שכאן היא עוגה בסיסית ולא מתחכמת, כפי שמקובל בשנים האחרונות. לא תמצאו בה תוספות שונות ומשונות, טעמים חדשניים ואפילו לא שיטת הכנה מאתגרת. דווקא בשל כך אני אוהבת אותה - הכי בסיסית והכי טעימה. גם אופן ההכנה שלה פשוט וקל – קערת חומרים יבשים, קערת חומרים לחים, ערבוב קל, ולתנור.
הכמויות שבמתכון הן גדולות מאוד ומצליחות להניב עוגה אחת גדולה ביותר, אך ניתן לאפות את הבלילה גם ב-3 תבניות אינגליש קייק נפרדות. המצרכים :לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ או 3 תבניות אינגליש
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית או התבניות. 2 מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והציפורן. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב בעזרת מזלג. 3 בקערת המיקסר מערבלים יחד את השמן, הדבש, הסוכר (לבן וחום), הביצים, תמצית הווניל, הקפה החם, היוגורט (או מיץ התפוזים) והוויסקי. עוגת דבש חן שוקרון - קמח וקקאו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל עוגת דבש חן שוקרון - מיקסר עם החומרים הרטובים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל עוגת דבש חן שוקרון - הבלילה בתבנית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 מוסיפים את תכולת קערת היבשים לקערת המיקסר ומערבלים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מעבירים את הבלילה לתבנית/תבניות משומנות, ומעבירים לתנור. 5 אופים את העוגה בתבנית קוגלהוף גדולה משך האפייה יהיה כשעה ורבע (75 דקות). שימו לב - זמן האפייה של עוגת דבש בתבניות אינגליש קייק מתקצר ל-55 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש ועם מעט פירורים לחים. יש לצנן לחלוטין את העוגה לפניי החילוץ מהתבנית. * עוגת הדבש נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עוד 4 ימים נוספים. * על פי מתכון מתוך הספר Treasure of Jewish Holiday Baking. בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי המתכון פורסם פה לראשונה בשנת 2012 |