בדרך כלל אני ממש לא בקטע של תחליפים, ואפילו את המילה אני לא חובבת, אבל כשזה נוגע להמבורגר בבית, אני אוכלת בשנים האחרונות הרבה יותר את הגרסאות נטולות הבשר. וזה טעים מאוד, כיפי לא פחות עם הלחמנייה הקלויה וכל התוספות, ואפשר פשוט לקרוא לזה בורגר. אז לכבוד יום ההמבורגר שיחול השבוע, הנה מתכון קליל לבורגר שמבוסס על מלא פטריות ושעועית עם פרמזן וצ׳דר לעוד אומאמי. מה המאסט בלחמניית ההמבורגר שלכם?
-
כוס שעועית אזוקי או שעועית אדומה שופרסל green או שחורה מושרית במים כלילה ואז מבושלת כשעה עד לריכוך
-
2-3 חבילות פטריות פורטבלו גדולות, קצוצות לקוביות, בלי הרגל
-
שמן זרעי ענבים שופרסל green או שמן זית אורגני green
-
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
-
שליש כוס צ׳דר או גאודה
-
3 בצלים ירוקים
-
4 שיני שום כתושות
-
ג׳ינג׳ר מגורר ככמות השום הכתוש
-
3 כפות סויה
-
פלפל שחור
-
מעט מלח
-
צ׳ילי יבש לפי הטעם, ככפית
-
2 ביצים אקסטרה לארג׳ או 3 ביצים קטנות
-
חצי כוס פנקו או פירורי לחם
- מטגנים את הפטריות קלות בשמן זית/זרעי ענבים
- מועכים היטב באמצעות כותש פירה את השעועית. מוסיפים לתערובת את הפטריות ומועכים עוד קצת
- מערבבים את כל החומרים היטב למאסה דביקה, ומכינים קציצת המבורגר, רצוי ברינג
- מטגנים כשתי דקות מכל צד עד למראה שחום ויפה. אם איכשהו הסיפור לא מתייצב אפשר להוסיף עוד ביצה או פירורי לחם