לפני כמה ימים נפגשתי עם שתי נשים מדהימות, חברותיי לנבחרת שופרסל. קיבלנו משימה לבחור חומר גלם אחד ולהכין ממנו שלוש ורסיות שונות. ריטה החליטה מיד שהיא רוצה להכין סלט אסייתי, שיינא הפתיעה בקינוח משני מרכיבים, ואני בחרתי במנה עיקרית שאני מת עליה: סינייה קציצות בקר. משהו בשילוב של בשר צלוי וטחינה רותחת פשוט עושה לי את זה.
מחכה בקוצר רוח למפגש הבא עם החברים לנבחרת.
לכדורי הבשר
-
1/2 קילו בקר טחון
-
1 בצל קצוץ
-
3 שיני שום
-
1 פלפל חריף
-
ביצה
-
מלח ופלפל
-
שמן זית שופרסל green
למחבת
-
30 עגבניות שרי או 10 עגבניות תמר לרבעים
-
6 שיני שום
-
1 בצל סגול קצוץ
-
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
-
מלח ופלפל
להגשה
-
טחינה שופרסל green
- מערבבים את חומרי הבשר ויוצרים כדורים
- מניחים את כל הירקות במחבת ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל
- מסדרים קציצות מעל העגבניות
לעוד מתכונים מאוזנים של עומר מילר> - צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15 דקות
- מוציאים, יוצקים טחינה וצולים עוד 15 דקות