1 משרים ללילה או במהלך היום את שעועית האזוקי במים (מחליפים מדי פעם את המים)
2 שוטפים את השעועית היטב (אחרי שהושרתה במים לפחות 5 שעות), מעבירים לסיר, מכסים במים בגובה כפול מהשעועית, מרתיחים, מורידים את האש ומבשלים עד שהשעועית מתרככת, בין 40 דקות לשעה, אפשר לבדוק בין לבין האם היא רכה). מסננים את השעועית כשהיא מוכנה
3 מטגנים בשמן את השום והג'ינג'ר - שניהם כתושים/ מגוררים, עד להזהבה קלה
כל מה שרציתם לדעת על קטניות>
4 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים, המלח, צ'ילי יבש, וקרם הקוקוס. מערבבים יחדיו ומביאים לרתיחה
5 טועמים, מאזנים טעמים - מוסיפים מלח או צ'ילי אם צריך
6 מוסיפים את השעועית, מערבבים, מורידים את האש כך שהתבשיל ירתח ברתיחה מעודנת, מכסים ומבשלים עוד 5-6 דקות
7 סוחטים מעל התבשיל חצי לימון ומוסיפים כוסברה טרייה קצוצה. אפשר להגיש מעל אורז