כמה ימים של בידוד הם זמן ממש טוב להשלים סדרות שאוהבים או להתמרח על הספה. אבל גם לאכול טעים ואם יש ילדים בסביבה, לנסות שזה לא יהיה תיק אלא כיף לכולם. נגיסוני הכרובית הללו הם בדיוק זה - מתאימים לכל המשפחה, מנחמים ועשירים בחמאת בוטנים, והולכים יופי עם החורף שבחוץ עכשיו כשהכרובית ממש בשיאה. לוקח רבע שעה עבודה והכל מוכן.
- כרובית בינונית
-
שן שום כתושה
-
2 כפות דשנות חמאת בוטנים green במרקם חלק
-
4 כפות שמן שומשום (אפשר גם שמן אחר)
-
2 כפות חומץ אורז
-
4 כפות סויה
- להכנת הכרובית: מרתיחים סיר מים גדול ומחממים תנור למאתיים מעלות
- מבשלים כרובית אחת בשלמותה, עשר דקות במים הרותחים
- מוציאים מהמים לצינון קל
- חותכים מהבסיס פרחי כרובית בגודל נגיס ולא קטן מדי ומעבירים לקערת נירוסטה גדולה
- להכנת הרוטב: מערבבים היטב את חומרי הרוטב עד שהוא מתאחד יפה. מוזגים את הרוטב לקערה עם פרחי הכרובית ומצפים כל פרח היטב ברוטב. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה לעשרים וחמש דקות בתנור
- מגישים עם אורז או סתם כך חוטפים מהתנו