מרק עדשים

הגעתי למלכת המטבח להכין מרק עדשים. שעון החורף בפתח וזו אחת המנות המנחמות לימים חורפיים.
יונית לא רק לימדה אותי לבשל מרק אלא גם האכילה אותי בכל טוב וגם ארזה לי אוכל הביתה.

  • 500 גרם עדשים ירוקות green
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפו"א קלופים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 בצל בינוני מגורד
  • 2 ענפים של סלרי קצוצים כולל העלים
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • 2-3 כפות שמן
  • כף מלח
  • כף אבקת מרק עוף (אפשר להמיר בהוספה של שוקי עוף)
  • כפית שטוחה כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף כמון 
    תוספת (לא חובה)
  • כוס אטריות דקות

  1. שמים בסיר שמן ואת כל המצרכים למעט תבלינים ומערבבים דקה שתיים
  2. מוסיפים מים רותחים בערך 3/4 סיר
  3. מבשלים 40 דקות
  4. מוסיפים כוס אטריות דקות ו-2 כוסות מים רותחים מערבבים מבשלים עוד עשר דקות וזה מוכן.

 

View this post on Instagram

A post shared by Anna Aronov (@aronovanna)

מרק יוגורט ואפונה מ-2 מרכיבים של יעל גולדמן>

מג'דרה

מתכון קל שאחת לחודש חייב להתבשל אצלי ומהיום בטוח גם אצלכם. טעים טעים ואם לא מאמינים? תשאלו את אנה...

  • 2 כוסות אורז
  • 1וחצי כוס עדשים ירוקות /חומות אורגניות של green
  • 6-5 בצלים או 3 גדולים ענקיים לבנים
  • סוכר, מלח,פלפל לבן, כמון (לא חובה )

  1. בסיר מתאים לאורז, שמים שמן (שיכסה את הסיר בשכבה דקה) מכסים את הסיר.
    מחממים את השמן על גז בינוני אש נמוכה (עד לרגע שיש אדים כשפותחים את הסיר)
    זהירות - לא כשהשמן רותח מידי
  2. שופכים את האורז ומטגנים קלות. מוסיפים 2 כפיות מלח מערבבים, רבע כפית פלפל לבן
    מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים היטב
  3. מבשלים על אש נמוכה עשר דקות. עם סיום הבישול יש ממתינים 15 דקות נוספות עד שיתקרר
  4.  קוצצים את הבצלים ומאדים במחבת עד שינוי הצבע לזהוב ואז מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן היטב את הבצל. 
  5. מכינים את העדשים: לוקחים סיר קטן שופכים את העדשים מכסים במים רותחים + כפית מלח (המים צריכים להיות כ-3/4 מגובה הסיר)
  6. מרתיחים את העדשים עד ריכוך זה לוקח בערך כעשר דקות גג רבע שעה. מכבים את האש ומסננים את העדשים
  7. הרכבת המג’דרה: לוקחים קערה או סיר רחב, מעבירים לתוכו את האורז, הבצל המטוגן והעדשים המסוננות. מרבבים היטב. אפשר להוסיף כפית כמון למי שאוהב - הבנות שלי אוהבות בלי. טועמים אם חסר קצת מלח אם כן מוסיפים בערבוב.

הערות:

  • כשמטגנים את הבצל שימו לב – רק כשהבצל מזהיב מוסיפים בין 2-4 כפות סוכר (בהתאם למה שאוהבים), מערבבים היטב כמה דקות כדי שהבצל יתקרמל, מכבים את האש (3-4 דקות)
  • בטח אתם שואלים למה לא לטגן בצלים להוסיף עדשים מבושלות ואז אורז מים ולבשל. התשובה שהאורז לא יהיה לבן ויפה אז בשביל לשמור על הצבע הלבן היפה שלו אנחנו מכינים הכל בנפרד ומערבבים.

View this post on Instagram

A post shared by יונית סולטן צוקרמן (@yonit_z)