הסגר השלישי ממש בעיצומו ולמרות מבצע החיסונים המרשים, בינתיים קשה לראות את הסוף. אם גם אתם מתחילים לטפס על הקירות, לא זוכרים איך נראית שגרה, ולא מצליחים למצוא את נקודות האור בתקופה הנוכחית, כנראה שאתם זקוקים לשינוי בגישה או לכל הפחות – לעצה טובה או שתיים. מיכל צפיר, פרופ' אולגה רז, ד"ר איריס בר און ואירה דולפין, שמחו להתגייס לטובת המשימה, ושיתפו אותנו בכמה טיפים יעילים במיוחד שיעזרו לכם לצלוח את הסגר, ולמצוא איזון מחדש:
"למצוא את הדרך לזוז"
"סגר הוא הזדמנות מצוינת לאמן את השריר החשוב ביותר, הלוא הוא זה הנמצא בתוך הראש שלנו", אומרת מיכל צפיר, מאמנת לאורח חיים בריא. "הכוונה היא לנסות להתמקד במה שניתן לעשות בנסיבות הקיימות. לכן, אם הנסיבות הן סגר ואני יודעת שפעילות גופנית שומרת אותי שפויה, עם אנרגיה גבוהה, אתמקד בלמצוא את הדרך לזוז למרות המצב. אפשר למשל להרים 'מסיבה' בבית ולרקוד, לבצע אימון עם סרטון יוטיוב ועוד. בגדול תמיד כדאי לבחור בבגדים נוחים שמעודדים תנועה.
בשורה תחתונה: במקום להתמקד במחשבה שהסגר מגביל אותנו ומונע תזוזה, כדאי להבין שהוא דווקא פותח אפשרויות נוספות לתנועה מסוג שונה. בכל מקרה לא כדאי לוותר על תזוזה דווקא בזמן הנוכחי. זכרו: פעילות גופנית מחזקת את המערכת החיסונית ומשפרת מאוד את מצב הרוח".
"לא חשוב כמה ירדתם במהלך הסגר, חשוב כמה לא עליתם"
פרופ' אולגה רז, תזונאית קלינית, ראש תחום התזונה הקלינית באוניברסיטת אריאל: "תהיו מרוצים ממה שאתם וממה שאתם עושים. רבים מאתנו מעדיפים לקטר על כל דבר קטן ולהתמקד פחות בהצלחות. גם אם חשבתם לנצל את הסגר כדי לפצוח בדיאטה, כדאי לזכור שבדרך אתם עשויים לחוות אכזבות לצד הצלחות. חשוב לכבד את תהליך השינוי ולהבין שדיאטה לא עושים ביום אחד. במקום לבחון כמה משקל הצלחתם להשיל במהלך התקופה, נסו ליהנות מהעובדה שהצלחתם לא להעלות במשקל. אני מאחלת לכולם לעבור את התקופה הלא פשוטה הזאת בבריאות טובה, עם פירגון עצמי והדדי".
"גם בתוך המשפחה חשוב להקדיש זמן לעצמנו"
"הסגר מייצר המון תסכול. אחד הטיפים שלי לשמירה על שפיות בתקופה הזאת, הוא למצוא את הרגעים שבהם ניתן לקחת פסק זמן אישי. כולנו זקוקים לזמן לעצמנו, בעיקר כשאנחנו מבלים את רוב שעות היום באותו הבית עם בן/בת הזוג או עם הילדים”, אומרת ד"ר איריס בר און, מומחית ליעוץ אישי זוגי ומיני. "אומנם לא תמיד מדובר במשימה פשוטה, אבל לרוב אם רוצים, אפשר למצוא חצי שעה להליכה, לקריאה, לשיחה אינטימית בטלפון עם חבר או סתם כדי לא לעשות כלום."
אם יש ילדים בתמונה, מציעה בר און לעשות 'חילופי משמרת' – ובזמן שאחד לוקח זמן לעצמו, תפקידו של בן הזוג השני הוא לשמור עליהם, לבלות איתם ולהציב גבולות ברורים שימנעו מהם להפריע לבן הזוג שעסוק בזמן איכות עם עצמו.
" אני חושבת שהעולם עובר שינוי מסוים, וצריך ללמוד לחיות בהתאם לתנאים החדשים", מוסיפה בר און. "לעיתים רבות, דווקא זמן האיכות המשפחתי ש'נכפה' עלינו, מאפשר להכיר יותר את בן הזוג, לבלות יותר עם הילדים וכדאי לנסות להסתכל על הצדדים החיוביים שבסיטואציה. וטיפ אחרון – גם אם עובדים מהבית, זו לא סיבה להזנחה עצמית. כשקמים בבוקר, אני מציעה להתלבש בצורה שמאפשרת להרגיש נעים וטוב עם עצמנו. מובן שגם אפשר להשקיע קצת בשיער ובאיפור או בכל דבר שישפר את התחושה הטובה – האישית, הזוגית והמשפחתית".
"להכין מראש ארוחות מזינות"
"הסגר משפיע על כולנו , ובייחוד על התזונה שלנו", אומרת אירה דולפין, גורו בריאות וכושר, "חוסר המעש, שעות הישיבה הממושכות והעובדה שחדרי הכושר והסטודיו סגורים – כל אלה עלולים לגרום להפרת האיזון ולעלייה במשקל. כדי להצליח לשמור על משקל תקין וגם על הבריאות, אני ממליצה להחזיק במקפיא ארוחות מוכנות ובריאות. ההרגל הזה מסייע למנוע נשנושים מיותרים בשעת רעב ובחירה במזונות בעלי ערך תזונתי נמוך. אני למשל מאוד אוהבת פשטידות, כי הן גם טעימות וגם מזינות."