קציצות מרוקאיות לקוסקוס | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
הקוסקוס:
1 מערבבים היטב בקערה את הסולת והמלח.
2 ממלאים כוס ראשונה במים ומתחילים לטפטף פנימה בהדרגה, בתנועות סיבוביות, כדי להגיע לכל גרגיר וגרגיר.
מתכונים לראש השנה
3 חוזרים על אותו תהליך, הפעם עם השמן. עובדים לאט לאט ובסבלנות ולא נלחצים אם נוצרים גושים, כי הכל עוד הולך למסננת.
4 בשלב הזה נכנסת לתמונה המסננת לקוסקוס, שנקראת גם נפת רשת ואפשר להשיג אותה בכל חנות לכלי בית ואפילו בחלק מהסופרים. אני נוהגת להעביר את כל הסולת למסננת בבת אחת, אבל למתחילים מומלץ להניח את הרשת על קערה ולהעביר אליה את הסולת לאט לאט, בשלבים. ככה לומדים להרגיש את הקוסקוס.
5 זה הזמן להכיר את הקוסקוסייר (סיר קוסקוס), שהוא סיר שעובד על אידוי ומיועד בדיוק להכנת קוסקוס. ממלאים את תחתית הקוסקוסייר בשלושת רבעי כוס מים רותחים, ומעבירים את תערובת הסולת לסיר המחורר שלמעלה. יוצרים באמצע חור קטן, שישמש כמעין ארובה. סוגרים ומניחים לקוסקוס להתאדות שעה.
6 אחרי שעה מחזירים את הקוסקוס לקערה. לא להילחץ מזה שהוא הפך לגוש – ככה זה אמור להיות בשלב הזה.
7 שופכים על גוש הסולת 2 וחצי כוסות מים, לאט לאט ובאופן שווה בכיוון השעון, ומכסים במגבת. מניחים לחצי שעה.
8 אחרי חצי שעה מחזירים את הקוסקוס לסיר האידוי, שוב יוצרים חור, ומאדים אותו שם חצי שעה נוספת. מעבירים שוב במסננת – ומוכן.
* שימו לב שסוגים שונים של סולת מתנהגים אחרת. אם אתם משתמשים בסולת הנמכרת בשקית חומה תצטרכו קצת יותר מים, אם בזו שבשקית צהובה או אדומה – קצת פחות. חוששים להסתבך? לכו על המינון הממוצע שהצענו פה – 2 כוסות וחצי.
מרק לקוסקוס | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
לבלוג של יונית צוקרמן
הקציצות:
1 מעבירים את הבשר לקערה.
2 קוצצים את הבצל, תפוח האדמה, הירק והשום קטן קטן (אפשר במעבד מזון). מוסיפים לקערה.
3 מפוררים את פרוסות הלחם הרטובות לתוך הקערה.
4 מוסיפים ביצה, שמן ותבלינים ומערבבים היטב. אם העיסה קשה מדי מוסיפים מעט מים (לכל היותר רבע כוס). הוספתם יותר מדי ועכשיו היא רטובה מדי? פצו על כך במעט פירורי לחם.
5 מניחים לכמה שעות במקרר (לא חובה, אבל מומלץ. השהייה במקרר מאפשרת לטעמים להיספג).
6 יוצרים קציצות, טובלים בקמח ואחר כך בביצה הטרופה עם הפפריקה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
המרק:
1 שוטפים את כל הירקות וקוצצים גס.
2 מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את שוקי העוף עד שהן זהובות מכל הצדדים.
3 מוסיפים את הבצל, ממשיכים לטגן 4-3 דקות ומוסיפים את כל שאר הירקות.
4 שוטפים ומסננים את החומוס, ומוסיפים לסיר.
5 מוסיפים מים עד שהם מכסים את תכולת הסיר ועוד סנטימטר, מביאים לרתיחה ומתבלים (רוצים לחסוך זמן? הוסיפו ישר מים רותחים).
6 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין שעה ורבע לשעה וחצי. מכבים את האש אך ממתינים 15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת לכל הטעמים להיספג. המרק נשמר עד שבוע במקרר.