1 מתחילים עם הבצק הפריך: מעבדים בקערה עם הידיים או במעבד מזון עם להב פלדה קמח לבן עם אבקת סוכר וחמאה עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים כף מים וממשיכים לעבד. אם הבצק לא מתגבש לכדור מוסיפים עוד כף ושוב מעבדים. מניחים את כדור הבצק בצד.
2 העוגה: מערבבים בקערה חמאה רכה וסוכר. מוסיפים ביצה, תמצית וניל ותמצית שקדים ומערבבים היטב. מוסיפים יוגורט ושוב מערבבים היטב.
3 מוסיפים קמח שקדים, קמח לבן ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון-תחתון.
5 מקמחים היטב נייר אפייה ומרדדים את הבצק לגודל קצת יותר גדול מהתבנית. הופכים את נייר האפייה ומניחים את הבצק בתבנית (לא נורא אם הבצק נשבר או נקרע, זה לא משפיע על התוצאה הסופית). מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית של התבנית.
6 מעבירים את בלילת העוגה אל הבצק ומיישרים.
7 מניחים רבעים של שזיפים בבלילה, ומפזרים מלמעלה קוביות קטנות של חמאה. מפזרים סוכר וניל ושקדים פרוסים.
8 אופים 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר (אבל גם קר טעים). שומרים במקרר.
תראו כמה שהיא יפה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
מסקנה: חשקים נועדו בשביל לשלב ביניהם | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** את השזיפים אפשר להמיר בכל פרי אחר שאוהבים.
** לגרסת פרווה משתמשים במחמאה/נטורינה גם בבצק וגם בעוגה הבחושה. את היוגורט אפשר להמיר במיץ תפוזים או בקרם קוקוס.