אני חובבת גדולה של חמאת בוטנים, כך שאצלנו בבית קצת מסוכן להשאיר אותה לבד במגירה. לא משנה מתי אני אפתח אותה ולאיזה צורך, בתוך זמן קצר תישאר במגירה צנצנת ריקה עם כפית בפנים ומכסה חצי סגור.
השבוע, כשחיפשתי מתכון למדור ופנטזתי על עוגיות שיבולת שועל, פתחתי את המגירה. צנצנת חדשה של חמאת בוטנים עמדה שם, והיא הייתה מלאה וסגורה! הגעתי אליה ראשונה!
העוגיות הציפו את הבית בריח שהזכיר לי את החנות של קוקימן שפקדתי מלא כשהייתי ילדה, וזה היה ריח היסטרי. נתתי להן להצטנן כדי שיהיו סופר קריספיות, ואז, אחרי בדיקת איכות, הבנתי שהן עוגיות שעדיף להכין ומיד למסור לשכנים, כי אי אפשר להפסיק לאכול אותן. המצרכים :16-18 עוגיות גדולות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה. >> והנה מתכונים לפסח הייתה צנצנת ואיננה עוד | צילום: נופר צור, mako אוכל אין על חמאת בוטנים בעולם | צילום: נופר צור, mako אוכל2 מערבבים בקערה חמאה, חמאת בוטנים, סוכר לבן וסוכר חום. מוסיפים ביצה ווניל ומערבבים היטב. 3 מוסיפים קמח מלא, שיבולת שועל, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים. 4 מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט. 5 יוצרים עוגיות ומסדרים בשתי תבניות התנור באופן מרווח. הכי נוח לשמן מעט כף גלידה קפיצית ולעבוד איתה. 6 אופים כל תבנית כ-20 דקות, מצננים לחלוטין וזוללים. | חברים פעילות המלצות |