1 הבצק: מערבבים בקערה סוכר וריקוטה, מוסיפים חמאה רכה ומערבבים היטב. מוסיפים וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת גוש בצק מעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
2 מעבירים את ממרח הלוטוס לשק זילוף. אם הוא נוקשה מדי אפשר לרכך אותו כמה שניות במיקרו (אם אין שק זילוף לא נורא, תסתדרו עם כפית).
3 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-2 מ"מ, וקורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ.
5 מזלפים לוטוס על מחצית מהעוגיות (אם אין שק זילוף - מניחים בכפית), ומכסים במחצית השנייה.
6 מהדקים את השוליים של שתי העוגיות - העליונה והתחתונה - טוב טוב, כי אחרת המילוי יברח באפייה.
7 מסדרים את העוגיות בתבנית באופן מרווח ואופים 12-14 דקות, עד שהן מעט שחומות.
8 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
** העוגיות יישמרו בטמפרטורת החדר לשלושה ימים.