1 מערבבים בקערה או במעבד מזון קמח, אבקת אפייה, סוכר, קינמון ומלח. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים - בקערה בידיים או במעבד מזון עם להב פלדה - עד לקבלת פירורי בצק.
200-200-200 | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
2 מוסיפים חלמון ומעבדים שוב עד לקבלת כדור בצק אחיד.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 קורצים מהבצק עיגולים בגודל גולה גדולה ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. מועכים מעט בעזרת היד. אפשרות נוספת: מגלגלים את הבצק לגליל בתוך נייר אפייה, וכשהוא עגול וחלק פורסים לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית. אם הוא רך מדי וקשה לעבודה - מקררים קצת ואז פורסים.
5 אופים את העוגיות 15 דקות, עד שהן זהובות למראה. לא אוכלים ולא נוגעים לפני שמצננים אותן לחלוטין.
אפשר גם להקפיא כגליל | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה במחמאה או נטורינה.
** אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר חום בהיר או כהה, אבל זה ישפיע על צבע העוגיות.
** אפשר לוותר על הקינמון או להוסיף לו תבלינים אחרים שאוהבים.