1 לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מניחים בצד ל-10 דקות.
2 מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3 מרתיחים מים בסיר גדול על להבה גבוהה. כשהם רותחים מוסיפים סילאן וסודה לשתייה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-גבוהה.
4 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ-120 גרם כל אחד.
5 מעצבים כל כדור על משטח מקומח מעט ללחמנייה אובלית.
6 מעבירים את הלחמניות למים הרותחים, 2-3 בכל פעם, ומבשלים 20 שניות מכל צד. בעזרת כף גדולה מחוררת מעבירים את הלחמניות ישירות מהמים לתבנית.
פרעצל פיצה. תמיד תמיד מצליח | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
פרעצל פיצה. הפעם עם גאודה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
7 בעזרת סכין או מספריים חורצים במרכז כל לחמנייה חריץ לאורך (לא עד הסוף). ממלאים ברוטב פיצה ומפזרים גבינת גאודה. ממליחים מעט ומפזרים שומשום מסביב, על שולי הבצק.
8 אופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות זהובות והגבינה מבעבעת. מגישים חם.
לא צריך תפיחה. פרעצל פיצה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
בתיאבון!