1 מערבבים בקערה קמח, שמרים, מלח, דבש, שמן, זרעי צ׳יה, פשתן ומחצית מכמות המים. מוסיפים את יתרת המים לאט לאט במזיגה איטית תוך כדי ערבוב.
2 ממשיכים לערבב את הבצק עם כף או שעוברים ללישה קצרה עם הידיים, עד שמתקבל כדור בצק קצת דביק - אבל שנפרד מהדפנות.
3 מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. מכדררים כל חלק לעיגול, מניחים את שלושתם על קמח או על מגש ומכסים להתפחה של 20 דקות.
בתבנית אינגליש קייק | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
5 מעבירים כל כדור למשטח מקומח, מרדדים לצורת מלבן דק (נעזרים במערוך), מקפלם את שני הצדדים אחד על השני, מרדדים בשנית ומגלגלים לצורת לחמנייה.
6 מעבירים את תערובת השומשום לצלחת מספיק רחבה, מברישים כל אחד מ-3 הלחמים במעט מים ומגלגלים בשומשום.
7 מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומעבירים לתוכה את הבצק כך ש-3 הלחמים הקטנים צמודים אחד לשני.
8 מכסים ומתפיחים למשך 40-45 דקות. או עד שהלחם תפוח למראה.
9 מחממים תנור ל-190 מעלות.
10 אופים את הלחם 40 דקות עד שהוא משחים (וכל הבית מריח כמו מאפייה).
11 מחלצים את הלחם מהתבנית ומצננים.
שינויים והמרות אפשריים:
* אפשר להמיר קמח כוסמין מלא בקמח מלא אחר
* אפשר לערבב כמה סוגי קמחים ולהכין גם עם קמח לבן
אפשר להמיר את שמן הזית ניתן בשמן קנולה
* אפשר להמיר את הדבש בסילאן או בסוכר חום
* אפשר להמיר את זרעי הפשתן והצ׳יה בכל סוגי הגרעינים שאוהבים
לחם כוסמין בלי מיקסר | צילום:
קרן אגם, mako אוכל