1 מערבבים בסיר קטן את כל מצרכי הקרם עד שהוא מתחיל להסמיך. מורידים מהאש, מעבירים לקערה או קופסה, ומכסים את הקרם בניילון (אני מניחה שקית סנדוויץ' מעל למניעת קרום). מעבירים לצינון מוחלט במקרר.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
3 טורפים היטב בקערה ביצים, סוכר לבן וסוכר וניל. מוסיפים שמן קנולה וממשיכים לטרוף. מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון ואת היוגורט ומערבבים.
עוגת קרם לימון - עסיסית ורכה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ושוב מערבבים. כשהבלילה אחידה מעבירים אותה לתבנית אפייה.
5 מורחים מעל הבלילה את קרם הלימון, הכי טוב עם שקית זילוף לזלף את כל הקרם מעל, אבל אפשר גם עם כף. שימו לב, הקרם לא יישאר למעלה ויירד לאמצע/תחתית העוגה.
6 אופים כ-35-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.
7 מצננים נעט בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
אחת הטובות שיצא לנו להכין. עוגת קרם לימון | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
* העוגה תחזיק מעד ואף תשתבח ביומיים הבאים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב