1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה מרובעת או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
2 מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם סוכר חום בהיר עד לקבלת קצפת יציבה.
3 מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וממשיכים להקציף. מוסיפים מחית קפה (או נס קפה), וניל ושמן קנולה
ושוב מקציפים.
4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
עוגת דאבל קפוצ'ינו. למעלה: שוקולד מריר מגורר | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
5 מעבירים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
6 מצננים את העוגה לחלוטין ומכינים את הקרם: מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם אבקת סוכר, מוסיפים את מחית הקפה/אבקת קפה ומערבבים היטב.
7 מצפים את העוגה בקרם, מגרדים מעל הקרם קצת שוקולד מריר ומגישים.
עוגת דאבל קפוצ'ינו | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
* שומרים את העוגה במקרר עד ארבעה ימים.
* לגרסת פרווה ממירים את השמנת להקצפה בקרם קוקוס או שמנת פרווה.