1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית (או תבניות) בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה.
2 טורפים בקערה ביצים עם סוכר, וניל, שמן ומלח. מוסיפים שמנת להקצפה ומערבבים היטב.
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
4 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 15 דקות. פותחים את התנור ומפזרים את האגוזים על הבלילה (עדיף לא לעשות את זה קודם כדי שלא ישקעו).
5 אופים עוד כ-25 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.
6 מוציאים את העוגה מהתנור, מחוררים אותה מעט בעזרת שיפוד ארוך או קיסם ושופכים סירופ מייפל.
7 מצננים מעט ומגישים.
עוגת מייפל עסיסית | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
עוגת מייפל | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** העוגה תישמר בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים.