מתכונים לארוחה מפסקת
מתכונים לשבירת הצום
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה קמח עם אבקת אפייה, אבקת סוכר, קורנפלור, שקדים וקוביות חמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
3 מוסיפים חצי מהשמן ומעבדים שוב. ממשיכים להוסיף את השמן לאט לאט עד לקבלת כדור בצק נוח לעבודה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). בודקים את הבצק: מגלגלים ממנו כדור לבדיקה, אם הוא מתפורר מוסיפים עוד שמן ומעבדים שוב.
4 כשהבצק מוכן מגלגלים ממנו כדורים בגודל גולה גדולה ומניחים על תבנית האפייה באופן מרווח.
5 מניחים אגוז במרכז כל עוגייה ודוחסים אותו מעט פנימה בעדינות (לפעמים העוגיות קצת נסדקות בשלב הזה, וזה בסדר).
6 אופים את העוגיות 10 דקות. הן אומנם נסדקות מעט באפייה אבל נשארות לחלוטין לבנות אז אל תתפתו להשאיר אותן בתנור יותר מזה.
7 מצננים ומגישים.
בתבנית | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** העוגיות יישמרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.